Ресторан «Сто років тому вперед» до 7 серпня подаватиме хліб від пекарні Good Bread, розповідає ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко.

Пекарня працевлаштовує людей з ментальною інвалідністю та наразі шукає партнерів та фінансування для продовження своєї діяльності. 

Офіси, кав’ярені та ресторани також можуть долучитися і купувати хліб у Good Bread. Євген Клопотенко

Good Bread — це соціальне підприємство, яке працює, зокрема, завдяки грантам. Їх теперішній грант закінчується через три місяці, після цього команда не зможе втримати пекарню, випікати безкоштовний хліб для прифронтових територій та готувати обіди для бездомних. Підтримати проєкт можна за посиланням.

   

Good Bread From Good People – київська пекарня, яка працевлаштовує людей з ментальною інвалідністю, зокрема з порушенням інтелектуального розвитку, синдромом Дауна й аутизмом.

Заклад почав працювати у 2017-му й змінив кілька локацій. З 24 лютого 2023 року пекарня випікала лише безплатний хліб для людей на деокупованих і прифронтових територіях. У лютому 2023 року відновили продаж кексів уперше з початку повномасштабної війни.

У 2023 році пекарня Good Bread відкрила чотириповерховий простір Good Bread Hub на Алматинській, 2/1, неподалік від Дарницького залізничного вокзалу. Також у липні вони відкрили офлайн-магазин на Алматинській, 2-А.

Засновник інклюзивної пекарні Good Bread Влад Малащенко розповідав Віледжу про благодійність під час війни, допомогу, гроші й новий хаб.

Обкладинка: Good Bread