Перший ресторан «Чорноморка» у Луцьку почав роботу на проспекті Молоді 23 травня.

«Як й в усіх закладах мережі, тут можна обрати свіжу рибу прямо з вітрини й замовити її приготування за власним бажанням. Традиційно рибною юшкою пригощають з 12:00 до 16:00», – розказують у команді для Віледжа.

Кухню очолює Вадим Марчук. У меню пропонують рибу й морепродукти, зокрема устриці, креветки, мідії та авторські страви «Чорноморки».

Чилійські мідії у мушлях у вершковому винно-часниковому / томатному соусах 

428 гривень 

Лососевий форшмак із підсмаженими грінками 

198 гривень 

Устриця «Біла перлина №2»

92 гривні
(за штуку) 

Спагеті  «Лімончелло» з устрицями та шпинатом

 590 гривень

Окрошка з креветками 

198 гривень 

Ризото з тигровими креветками, сиром та крихтами волоського горіха 

372 гривні 

Рибна юшка 

95 гривень 

Теплий салат із морепродуктами 

458 гривень 

Усередині можуть розмістити 101 гостя, також планують відкрити на 28 місць. Простір «Чорноморки» оформила дизайнерська майстерня Boho, за проєкт відповідав дизайнер Василь Герасимюк. У закладі – люстра ручної роботи, художній розпис на стінах і стільці, які здобули премію «Стріха» за дизайн.

У ресторані є пандус, також у «Чорноморку» можна завітати з домашніми улюбленцями. 

Коли

11:00–21:00

Де

Луцьк

проспект Молоді, 14-А

Instagram

@chornomorka.lutsk 

   

«Чорноморку» заснувала Ольга Копилова у 2013 році в Києві. Також заклади є в Бучі, Харкові, Одесі. Окрім рибних закладів в Україні, також представлені в Європі та Молдові, мають власний промисел та логістику.

У 2023-му Копилова запустила новий формат ресторану від мережі «Чорноморка» під назвою «Річка». Тут пропонують річкову рибу та фермерські продукти. Ми розпитали засновницю ресторанів про новий формат і річкову рибу як локальний формат.

У січні 2025-го «Чорноморка» почала встановлювати устричні автомати – перший уже працює в закладі на Подолі. Устриці видають у ресторані так, як зручно гостю: їх можна зʼїсти на місці або забрати з собою. Біля автомату також є устричний бар, де можна взяти соуси, тартар і напої. 

Фото й обкладинка: надані закладом для Віледжа