Кафе Mamie зі «стравами з дитинства» на Гончара
Кафе Mamie почало роботу в тестовому форматі біля Галицкої площі. В закладі описують меню як «страви, знайомі з дитинства кожному». Раніще на цій локації працював рестобар Mlinken Crapes.


Концепція закладу передбачає створення «кухні спогадів, затишку й турботи». Також у Mamie сніданки доступні до замовлення протягом всього дня.
Відварна картопля здоблена домашньою олією та тюлечкою пряного посолу
192 грн
Олівʼє з лікарською ковбасою
195 грн
Курячий бульйон із домашньою локшиною
165 грн
Паста з тигровою креветкою та мідіями у мушлях
373 грн
Дабл класичний курячий чізбургер + «Коул слоу»
425 грн
Вареники з пікантною рікотою та зеленню
228 грн
Трубочка Бейліс
105 грн
Капучино
80 грн
Засновник закладу – Євгеній Смолянський. Він переїхав з Херсона до Києва під час повномасштабної війни, де залишив власні ресторани «Фазенда» та Stories.
Шеф-кухарем закладу є Ігор Гоценко, який працює у команді засновника Mamie з часів перших ресторанів у Херсоні.

У Mamie раді бачити відвідувачів з домашніми тваринами.
Віледж розповідав, що у перший місяць літа в Києві запрацювала «канонічна італійська кухня» в траторії «Качо е Пепе» від Алекса Купера, винний бар Uwines біля площі Українських героїв від винного експерта Сергія Клімова й кав’ярня з фірмовою випічкою від Octo Bakery на Володимирській.
Фото та обкладинка: надані закладом Віледжу