Station Pizza – це київська мережа піцерій. Новий заклад відкрили на вулиці Ярославів Вал. Наразі працюють у тестовому режимі, офіційне відкриття планують на середину лютого.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Station Pizza – це піцерія, яка працює на доставку з весни 2021 року. Другий заклад мережі після піцерії на Подолі відкрили на вулиці Ярославів Вал біля Золотих воріт. «Ми починали з доставки піци, але розвиваємо й повноцінні ресторани. Наша мета – давати класний продукт із класним сервісом у класних місцях для класних людей», – розповідає співзасновник Station Pizza Дмитро Зубков, який розвиває проєкт із Вікторією Рейніковою (Bureau Business Ideas) і Дмитром Смирновим.

 Station Pizza

Де: місто Київ, вулиця Ярославів Вал, 30

Коли: 12:00–22:00

Телефон: 068 911 91 91

Instagram

Запуск Station Pizza на Ярвалу в тестовому режимі відбувся 28 січня, поки відчиняють двері з 12:00. У середині лютого планують провести офіційне відкриття та запустити меню сніданків. Після цього хочуть вийти на режим роботи з 08:00 до 23:00.

Локація

Нову Station Pizza відкрили в будівлі 1917 року на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара. Раніше в цьому приміщенні працював рибний ресторан «Пена», також тут запускали формати Tartine, Kora, Extravert, Fair Play та Ittu.

«Це вулиця, що близька нам за духом, – пояснює вибір локації Дмитро Зубков. – Тут живе багато людей, яких ми вважаємо однодумцями. До того ж це суперкруте приміщення, воно рогове й з великою кухнею». У цокольному приміщенні три зали та 45 посадкових місць, в інтер’єрі оголили цегляну кладку та додали стритарт-малюнки й декор із присвятами культурам скейтбордингу й серфінгу.

Кухня

Основою меню Station Pizza залишаються два види піци – неаполітанська та нью-йоркський слайс – але на Ярославовому Валу додадуть також інші позиції на зразок пасти. «Тут у нас є можливість робити й інші страви з тіста, як-от: паста чи равіолі. Тому тільки на цій локації (і на доставку з цієї локацїі) будемо пропонувати розширене меню», – коментують засновники. Наприклад, додадуть основні страви, салати й десерти, а також сніданки з чотирма видами авокадо-тостів і сирниками.

Піцу в неаполітанському стилі випікають на тісті діаметром 30 сантиметрів і з пухкими бортиками. Серед смаків – Bellagio із моцарелою, пекоріно, вершками та в’яленими томатами (225 грн за 395 г), «6 сирів» (265 грн за 420 г) і Pepperoni Hot (245 грн за 430 г).

Велику піцу діаметром 50 сантиметрів на тонкому тісті Slice пропонують, наприклад, із пепероні (415 грн за 950 г) і вершками, артишоками й печерицями (415 грн за 950 г). Також у меню Hawaii (435 грн за 1100 г) із курячим філе в сувіді, пармезаном та ананасом і Cream Corn (435 грн за 1150 г) із кукурудзою у вершково-сирному соусі та баварськими ковбасками.

Піца Bellagio 

З меню:

Піца Lee Loo – 225 грн за 440 г

Піца Chicken Barbecue – 235 грн за 430 г

Піца Extra Meat – 245 грн за 450 г

Піца «Груша та горгонзола» – 245 грн за 440 г

Піца Pizzburger – 250 грн за 565 г

Піца September – 255 грн за 410 г

Піца «Грузин» – 255 грн за 410 г

Піца Margherita Slice – 385 грн за 950 г

Піца Summer 98 – 415 грн за 950 г

Піца Happy End – 450 грн за 1120 г

Піца Lombardi’s 1905

Можна замовити й піцу із кількома видами начинок, наприклад Lombardi’s 1905, у якому відкритий пиріг розділяють на чотири частини зі смаками Hawaii, Bellagio, Pepperoni та Margherita. Окрім того, у меню веганські варіанти піци, наприклад: у категорії Slice це Big Vegan (415 грн за 950 г) із веганськими ковбасою, фаршем та моцарелою, а в Napoletana – веганські «Маргарита» (225 грн за 370 г) і «Солодке калабрезе» (245 грн за 470 г).