Тренування, відпочинок, одяг, меблі й медичні послуги зі знижками можуть отримати захисники й захисниці України, а також ветерани. The Village Україна розпитали бізнеси про напрямки, в яких вони підтримують військових, і зібрали не вичерпний список таких бізнесів і розповіли про умови для отримання знижок від них.

Чому важливо підтримувати військових і як це робити

 

З перших днів повномасштабної війни ми розуміли, наскільки стало важливо дбати про власне здоров'я, вчасно діагностувати захворювання й, відповідно, вчасно реагувати на найменші зміни в організмі. Саме тоді ухвалили рішення надавати військовим і внутрішньо переміщеним особам 20% знижки на аналізи. Зараз щомісяця нею користуються понад 1000 людей. 

Окрім того, починаючи з квітня 2022 року, ми щомісяця запускаємо соціальну ініціативу, де всі охочі можуть здати певний важливий аналіз або навіть пакет аналізів за 1 грн. У квітні 2022 року це були група крові та резус-фактор всією мережею «Ескулаб». Ми не обмежували ініціативу певною категорією осіб, наприклад, лише військовими, адже розуміли, що багато хто не знає ні своєї групи крові, ні резус-фактора, а це та інформація, яку в час війни необхідно знати про себе й своїх рідних. Це був наш перший досвід, після якого зрозуміли, наскільки важливо продовжувати соціальні ініціативи, щоби більше українців могли піклуватись про своє здоров'я. 

Загалом від початку війни українці вже мали змогу перевірити здоров'я щитоподібної залози, печінки, ризик розвитку анемії, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань. Орієнтовно це понад 120 тисяч звернень. Саме завдяки цим соціальним ініціативам маємо багато вдячних відгуків від клієнтів, зокрема й від військових. 

Окрім того, з перших днів війни ми заснували благодійний фонд, основне завдання якого – готувати супи швидкого приготування «Файний борщ» і «Файна зупка», а також «Файні сніданки» й енергетичні батончики для українських захисників на передовій. Власне, розуміли, що потрібно дбати про здоров'я захисників, а харчування є важливою складовою. Маємо дуже багато подяк як від військових, так і від волонтерських організацій, із якими співпрацюємо. За час роботи фонд приготував понад 2,5 млн порцій файної зупки, борщу та сніданків для наших захисників.

 

Лабораторія «Ескулаб» 

Коли почалася війна, комплекс опинився в окупації. Ми свідомо вирішили, що наше місце в цій країні, тому велику частину накопичених дивідендів «Улісу» відправили на потреби ЗСУ, наші кафе Druzi готували їжу на блокпости, а Dream Hostels приймали переселенців, волонтерів і військових. Тому знижка для військових була першою й на той час єдиною акцією, яку ми запровадили після деокупації. Ми мали підтримати хлопців, чим можемо. І такий підхід має бути в будь-якого бізнесу, бо завдяки їм ми можемо працювати. І таке ставлення до військових має бути за замовчування. Ми це навіть довго не афішували, доки не зрозуміли, що військові дізнаються про спеціальні ціни, тільки коли самі питають.

Знижками активно користуються. У нас безконтактний сервіс, тому ми майже не контактуємо з гостями. Найбільше відгуків ми чуємо після кемпів, які проводять для ветеранів із ГО DoLadu. У цьому вийшов додатковий метч, адже атмосфера в «Улісі» посилює терапевтичний ефект реабілітації для ветеранів.

 

Заміський комплекс відпочинку «Уліс»

Спортхаб «ЕБШ» активно підтримує військових через різні ініціативи, адже ми віримо, що єдність і підтримка українців і бізнесу є надзвичайно важливими в цей час. Ми надаємо знижки на тренування для військових, проводимо спеціальні заняття для жінок-військовослужбовиць, а також маємо численні історії успішної реабілітації військових, які пройшли відновлення в нашому хабі.

Крім того, ми часто організовуємо спільні благодійні тренування з фондом Future for Ukraine. Щомісяця в межах програми «Добрий день» ми перераховуємо по 50 гривень із кожного запису на тренування ТRХ на рахунок благодійної організації. Ми також створили курс онлайн-тренувань Combat Fitness, який проводимо багатьом військовим і підрозділам безплатно. Ми переконані, що кожен свідомий бізнес повинен виявляти лояльність до військових, адже саме завдяки їм наш бізнес може функціонувати.

До нас на тренування приходять багато військових. Вони приїжджають на ротацію й радіють, що мають таке місце, що стало для них справжньою родиною. Разом ми йдемо до перемоги, і «ЕБШ» залишається місцем підтримки, сили та здоров'я для наших захисників.

 

Спортхаб «ЕБШ»

Ініціатива зі знижками — це один зі способів висловити нашу вдячність і повагу до тих, хто захищав і захищає нашу країну. Ми з командою щиро вважаємо, що ці люди зараз — наш фундамент. Те, на кому тримається вся країна. Щодня вони самовіддано ризикують своїм життям заради нашого спокою й миру, тому вважаємо, що підтримка їх у повсякденному житті є обов’язком кожного. Додатково щомісяця ми підтримуємо збори різних бригад і створюємо окремо свої. Хочемо, щоб кожен військовий чи військова та ветерани відчували нашу підтримку.

Якось до нашого магазину завітали військові зі 110-ї бригади під час нашої благодійної акції продажу стікерпаків. Тоді ми спрямовували кошти якраз на підтримку їхнього підрозділу. Побачивши це, вони одразу ж купили кілька наборів, щоби теж мати змогу долучитися. Ця історія —  яскравий приклад важливості підтримки своїх за будь-якої нагоди й у якому би статусі ви не були.

Військові заплатили високу ціну за нашу свободу. Тому підтримка у вигляді знижок чи інших ініціатив, на нашу думку, є мінімальною віддякою за їхню службу. Після повернення із зони бойових дій багато ветеранів натрапляють на труднощі в адаптації до мирного життя. Віримо, що такі ініціативи не лише полегшують їхній повсякденний побут, але й підвищують моральний дух як самих військових, так і їхніх родин. Нам зараз, як ніколи раніше, важливо бути згуртованим і вдячним суспільством. Кожна форма допомоги сприяє зміцненню спільноти й надає впевненості тим, хто стоїть на варті нашого спокою. 

 

Бренд взуття й аксесуарів Estro

Бізнеси адаптуються під реалії війни – перебудовують підходи до покупця, співробітника, переглядають свою соціальну роль. Ми в Jysk із початку війни вирішили, що відтепер кожна важлива подія для компанії – як-от велика акція або відкриття – супроводжуватимуться благодійністю.

Відповідно, і в суспільстві зараз дуже актуальний запит на соціальну справедливість. Ми як бізнес також отримуємо такий запит від кандидатів, які шукають роботу, від чинних працівників.  Їм важливо знати, що компанія, у якій вони працюють, веде бізнес відповідально.

Пропонуючи додаткову знижку військовим, ми демонструємо вдячність нашим захисникам за те, що дарують віру в майбутнє, захищають нашу землю та дають можливість продовжувати робити щоденні звичні речі. 

Окрім того, час від часу ми проводимо кампанії з популяризації донорства крові, одним з аспектів яких є знижка для донорів. Так ми хочемо подякувати цим людям і підкреслити важливість їхніх дій. З іншого боку – звернути увагу на проблему й гостру потребу в донорах крові в країні.

Це наш спосіб подякувати, це найменше, що ми можемо зробити для героїв, які захищають нашу землю та надають можливість будувати тут майбутнє.

 

Бренд товарів для дому Jysk 

Комплекс будинків на природі «Уліс»

«Уліс» – комплекс будинків на природі в селі Дудки Київської області. Власники пропонують відпочинок у котеджах від двох до шести осіб або в кебінах для двох гостей. Будинки є pet-friendly. Серед сервісів пропонують також рибаловлю, прогулянки на велосипеді, кухню зі стравами, які можна замовити в будинок, відпочинок у чанах. Особливість «Улісу» в тому, що можна побути в тиші й наблизитися до природи: у комплексі не буде шумних вечірок чи гулянь.

Для захисників і захисниць України діє знижка 30%. На території «Улісу» проходять також ретрити для ветеранів, які націлені на відновлення свого ментального здоров’я. «Уліс» надає будинки для відпочинку на декілька діб, а партнери комплексу – психологічну допомогу.

Медична лабораторія «Діла»

Лабораторія «Діла» пропонує до 50% знижки на деякі лабораторні дослідження для чинних військових ЗСУ й Сил територіальної оборони, військових НГУ й Національної поліції. Групу крові й резус-фактор захисникам визначать безоплатно. На які види послуг знижка діє обмежено, можна ознайомитися за посиланням.

Ресторани «Тайський привіт», «Китайський привіт», «Японський привіт»

Заклади пропонують 20% знижки для військових і ветеранів. Знижка діє в закладах, на замовлення із собою й на компанію до шести осіб включно. Для підтвердження статусу із собою потрібно мати документ. Окрім того, також 20% знижки діють на доставку від цих закладів у радіусі 4 кілометрів від ресторану. Для цього потрібно повідомити свій статус під час замовлення й показати документи кур’єру.

Бренд одягу Riotdivision

На більшість товарів Riotdivision діє знижка власникам офіційного посвідчення УБД / ЗСУ / медика чи працівника ДСНС. Посвідчення надає знижку 50% від початкової ціни, знижка не сумується. Знижка надається особисто власнику посвідчення й винятково офлайн у магазині на вулиці Рейтарській, 9. Бренд залишає за собою право відмовити в наданні знижки в разі передачі посвідчення іншим особам або використання знижки для подальшого перепродажу.

Спортхаб «ЕБШ»

Спортхаб «ЕБШ» пропонує знижку у 20% для військових і ветеранів на абонементи на групові тренування. Із собою потрібно мати документи, що підтверджують статус військового чи ветерана. Напрями, за якими можна тренуватися в спортхабі: TRX, функціональні тренування, стретчинг, боксинг.

Кінотеатр «Планета кіно»

Кінотеатр пропонує знижки на непремʼєрні сеанси, крім технології 4DX і RE'LUX і VIP-місць. Розмір знижки залежить від сеансу й кінотеатру, пільгових знижок, встановлених на фільми. Для отримання онлайн-знижки потрібно надіслати фото пільгового документа на пошту [email protected] для прикріплення документа в акаунт. Коли документ буде прикріплено, онлайн-знижка спрацює автоматично під час оплати квитків на фільми з позначкою «Ціну знижено» на сайті planetakino.ua й у мобільному застосунку. Для отримання знижки в касі достатньо надати фото пільгового документа касиру або документ із застосунка «Дія».

Спа-салон Meliors

Усім учасникам бойових дій спа-салон пропонує знижку 30% на всі види процедур і сертифікати від салону в будь-який час. Окрім того, діятиме знижка 60% на лікувальні масажі й масажі спини для однієї людини з 13:00 до 16:00 в будні дні. Для активування знижки потрібно показати підтверджувальний документ.

Спортзал у межах простору «Київ Мілітарі Хаб»

У межах простору «Київ Мілітарі Хаб» відкрили спортзал із реабілітаційними тренажерами для військовослужбовців і ветеранів. Вони можуть безплатно займатися фізичними вправами. Комплекс оснащений сучасними реабілітаційними тренажерами, які використовують для тренувань військових з ампутаціями кінцівок й осіб, які користуються кріслом колісним. У спортзалі є можливість займатися самостійно або з реабілітологом. 

Магазин техніки Comfy

Отримати знижку 5% на товари можуть військові за умови наявності в них посвідчення військовослужбовця або картки «Українці разом», а також їхні близькі родичі (дружина, чоловік, діти, батьки, брат або сестра) за умови наявності документа, що підтверджує родинні зв’язки. Знижка не надається на смартфони, товари зі складу постачальника, не розповсюджується на всі категорії товарів Apple і не сумісна з іншими акціями. Знижкою можна скористатися в замовленнях, сплачених готівкою. Знижку можна застосувати на купівлю в оплату частинами на три платежі, а також на купівлі в кредит терміном на дев’ять платежів.

Бренд одягу Boxraw

Бренд має окрему категорію товару під назвою «Екіпірування», окрім того, на всі товари діє знижка 15% для захисників і захисниць. «На знак поваги для тих, хто ризикує своїм життям заради наближення перемоги України, кожному військовому ЗСУ, НГУ й ТРО ми даруємо додаткову знижку 15% на всі товари», – кажуть у магазині. Для використання знижки потрібно надіслати посвідчення в телеграм магазину @Boxraw_Ukraine або інстаграм @boxrawukraine.

Магазин товарів для дому Jysk

Jysk дарує військовим додаткову знижку 5% на всі товари в Jysk на період дії воєнного стану. Для отримання знижки можна звернутися до касира в будь-якому магазині мережі. Окрім того, на період дії воєнного стану в Україні магазин має право надати знижку 5% покупцям, яких касир може визначити як представників Сил оборони й безпеки України. Для підтвердження статусу попросять відповідний документ. В онлайн-магазинах знижка не діє й не сумується з іншими знижками.

Медична лабораторія CSD LAB

Лабораторія CSD LAB пропонує знижку 100% для військових на деякі аналізи в усіх офісах мережі. Перелік можна переглянути за посиланням. Акційні пропозиції не сумуються між собою. У межах акції можна замовити до п’яти досліджень без направлення лікаря на день, до 15 досліджень – за наявності направлення від лікаря.

Кількість звернень на безплатну здачу досліджень – один раз на місяць. Щоб скористатися акційною пропозицією, потрібно показати медичному реєстратору документ, що підтверджує службу в ЗСУ.

Медична лабораторія «Ескулаб»

«Ескулаб» дає 20% знижки на аналізи для військових і внутрішньо переміщених осіб. Пропозиція діє в усіх відділеннях лабораторії. Військові можуть отримати знижку за наявності документа, що підтверджує професійну приналежність до ЗСУ. Знижка не надається членам сімей. Є послуги, для яких знижка 20% не застосовується: для онлайн-замовлень; алергологічних, генетичних, бактеріологічних й інших досліджень; для замовлень послуги «Виклик медсестри додому» й придбання сертифікатів.

Бренд військового спорядження Camotec

Бренд надає знижку 10% на весь асортимент (окрім товарів, що вже зі знижками) для військовослужбовців ЗСУ, НГУ й співробітників ДСНС. Щоб нею скористатися, потрібно показати відповідний документ для підтвердження статусу військового.

Мережа клінік Viva

Клініки Viva пропонують 50% знижки на медичні послуги для військовослужбовців ЗСУ. Кожен військовослужбовець має можливість звернутися до будь-якого лікаря, отримати консультацію, план лікування та/або пройти високоточне обстеження в будь-якій із 12 клінік мережі Viva. Знижка не діє на аналізи й медикаменти. Потрібен попередній запис і необхідно надати документ, що посвідчує особу військового.

Курортний комплекс Santa Maria

Відпочинковий комплекс Santa Maria є готельно-оздоровчим комплексом у селищі Східниці Львівської області. Розташований на височині, комплекс обіцяє гарні краєвиди, приємні маршрути для прогулянок і спокій якомога далі від шуму міста. Для захисників і їхніх родин діє знижка 15% на відпочинок. Окрім того, надають безплатний пакет процедур, обіцяють цілющі джерела й збалансоване харчування.

Магазин «Дім і сон»

Магазин товарів для сну надає додаткову знижку до 20% на матраци й подушки Highfoam для військових і вимушених переселенців. Знижку слід віднімати від вказаної ціни на сайті або ціннику в магазині. Щоб активувати знижку, потрібно повідомити менеджеру про це або додати відповідний коментар під час замовлення на сайті. Умови акції не розповсюджуються на вже акційні товари.

 

Спортклуб Smartass

Спортивний клуб Smartass пропонує знижку 30% на тренування. Придбати тренування або абонемент можна на рецепції в клубі. Із собою потрібно мати військове посвідчення для підтвердження статусу.

Мережа оптик «Люксоптика»

У межах соціальної кампанії «Добрі окуляри в добрі руки» майже в кожній оптиці мережі пропонують безплатну діагностику зору, а також забезпечення окулярами й контактними лінзами захисників і захисниць України. Допомога надається безпосереднім учасникам бойових дій, які проходять службу в підрозділах Міністерства оборони України, Національної гвардії України, СБУ, Державної прикордонної служби України, які мають відповідну відмітку у військовому квитку від 01.01.2014 року чи належать до штату військової частини. Необхідно мати із собою посвідчення учасника бойових дій або військовий квиток.

Бренд м’яких меблів Blest

Бренд пропонує знижку для військових і переселенців на товари торгової марки Individual. На товари діє спеціальна знижка до 15% на всю продукцію цієї марки. Для отримання такої знижки необхідно підтвердити статус відповідними документами, як-от контракт або посвідчення для військових.

Гіпермаркет Metro

Мережа гіпермаркетів Metro Україна запустила «Програму вдячності для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» й надає додаткові знижки на асортимент товарів. На вході в магазин потрібно надати посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни й отримати картку Metro, що надає 3% знижки на обраний асортимент товарів і 7% на товари власних марок Metro.

Бренд взуття й аксесуарів Estro

Бренд пропонує знижку для військових 10% додатково на весь асортимент: одяг, взуття, сумки, гаманці, візитниці, ключниці, ремені, шарфи й рукавиці, окуляри. Діє на товари з усіх колекцій, а також сумується з іншими акціями за умови, що кінцева ціна товару не буде меншою за 50% від початкової вартості. Для отримання знижки необхідно надати підтверджувальні документи військовозобов’язаної особи.

Клініка Oxford Medical

В Oxford Medical захисники й захисниці України можуть отримати безплатну первинну консультацію лікаря, знижку 20% на наступні консультації лікарів, знижку 10% на лабораторні дослідження, оперативні втручання, інструментальну діагностику, деякі послуги відділення допоміжних репродуктивних технологій і стоматологічні послуги.

Також для членів родин військовослужбовців ЗСУ й добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ діють знижки 10% на первинні й повторні консультації лікарів, лабораторні дослідження, оперативні втручання, інструментальну діагностику, послуги відділення ДРТ, стоматологічні послуги. Для отримання знижок потрібно мати із собою документи, що підтверджують статус військовослужбовця, і документи, що підтверджують родинні зв’язки, як-от свідоцтво про шлюб.