Український виробник модульних будинків Scandi вже понад 15 років створює затишні й енергоефективні оселі, а також B2B-рішення для бізнесів.

На власному виробництві в Київській області бренд виготовляє елементи для будинків, які доставляють і монтують на ділянці клієнта. Замовники отримують готову оселю за 45 днів.

Щоби кожен охочий міг візуалізувати майбутній модульний дім, Scandi створили конфігуратор. У ньому можна обрати тип даху, оздоблення фасаду, колір стін і підлоги, розмір тераси та вікон.

The Village Україна разом зі Scandi розповідають про головні переваги проєкту в цифрах.

45 днів на виготовлення будинку

Звичайне будівництво дому непередбачуване з погляду термінів та інвестицій і залежить від багатьох чинників.

Будинки Scandi збираються на конвеєрному виробництві за стандартизованими процедурами. Саме це забезпечує обіцяну швидкість у виготовленні модульного дому й відсутність жодних відхилень у процесі збирання.

Які основні етапи виробництва модульного дому?

Будинки Scandi збираються на конвеєрному виробництві за стандартизованими процедурами. Саме це забезпечує обіцяну швидкість у виготовленні модульного дому й відсутність жодних відхилень у процесі збирання.

  • Розробка конструкторської документації. На цьому етапі архітектори й інженери не просто складають проєкт майбутнього дому, але й прораховують усі навантаження, що впливатимуть на нього. Наприклад, чи витримає дах великі опади снігу або штормовий вітер.
  • Заготівля деревини. Дерев’яний брус обробляють вогнебіозахистом, щоби зробити деревину вогнестійкою та захистити від шкідників.
  • Складання дому. У складальному цеху на конвеєрі створюють елементи майбутніх будинків.
  • Збирання каркаса. Частини будинку доставляють на місце великогабаритними блоками: на ділянці складають основні елементи, підключають воду, електрику та каналізацію, декорують дім усередині.

«Увесь процес виготовлення дому проходить у взаємодії між підрозділами й під чітким контролем від служби нагляду. Завдяки цьому ми можемо швидко складати та збирати будинки»

– розповідає засновник Scandi Сергій Лоцман.

Сім днів на монтаж будинку

Монтаж модульного дому триває сім-десять днів. На цей термін може впливати складність конструкції дому, проте зазвичай будівельники вкладаються в зазначені строки.

Для доставки конструкцій на ділянку Scandi використовує спеціальні тенти, що захищають елементи будинку під час подорожі. «Отримуємо багато замовлень із Європи, куди доставка може тривати до чотирьох тижнів. Наша мета – захистити конструкції в дорозі, між виробництвом і ділянкою», – коментує процес Сергій Лоцман.

На місці за допомогою крану будівельники встановлюють каркас, покрівлю, вікна й елементи будинку й тераси. Далі – фінальне оздоблення, монтаж підлоги та дверей. За побажанням замовника Scandi можуть одразу встановити меблі та побутову техніку, щоб власник заїхав у повністю облаштовану оселю.

50 років без капітального ремонту

Збираючи модульні будинки понад 17 років, Scandi на власному досвіді пересвідчились, що основні конструкції дому можуть прослужити до 50 років без капітального ремонту.

Для каркаса й інших елементів будинку використовують брус хвойних порід дерев, оброблений на заводі захистом від горіння та шкідників.

На виробництві та на місці монтажу на ділянці працюють кваліфіковані спеціалісти, які виготовляють деталі та збирають будинок, дотримуючись стандартів Scandi. Це забезпечує довготривалу експлуатацію будинку.

Гарантія на силовий каркас і силові елементи будинку складає три роки. Гарантія на приховані дефекти електропроводки та системи водопостачання – 6 місяців.

Клас енергоефективності А+

Модульні будинки Scandi мають клас енергоефективності А+ згідно з Нідерландською сертифікацією NTA 8800.

Завдяки конструкції будинку та використанню матеріалів для утеплення власники модульних осель економлять кошти на обігріві будинку.

За бажанням власники можуть замовляти монтаж мультиспліт-системи опалення, що гарантує стабільну потужність опалення навіть за низької температури – наприклад, 5,93 кВт за -15 °C.

Рахунки власників модульних будинків свідчать про енергоефективність системи опалення. Середня вартість спожитої електроенергії за весь опалювальний сезон за умови різниці температур від 15 до 25 °C становила близько 8 тисяч гривень.

1000+ успішних проєктів

Scandi звели понад 1000+ модульних будинків на сьогодні. Щомісяця бренд виробляє 16 модульних будинків різного типу на конвеєрному виробництві в Києві та доставляє їх у різні локації України та Європи.

Найпопулярніша локація серед замовників Scandi – Київ і Київська область, адже доставка вже включена у вартість на відстані до 100 км від виробництва.

Модульні будинки Scandi встановлені по всій Україні, а також в Австрії, Німеччині, Нідерландах, Данії та Бельгії.

ДІЗНАТИСЬ ПРО SCANDI БІЛЬШЕ

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ