Компанія OpenAI зняла заборону на використання штучного інтелекту у військових цілях ChatGPT, пише Business Insider.

В оновленій політиці OpenAI скасували заборону на використання технології ШІ у військових цілях, але розроблення зброї, травмування людей або знищення майна залишаються під забороною.

У компанії зазначають, що до зміни політики частково призвели випадки використання ШІ щодо питань національної безпеки, які відповідають місії компанії. OpenAI співпрацює з Агентством перспективних оборонних досліджень, щоб створювати нові інструменти кібербезпеки для захисту програмного забезпечення з відкритим кодом, від якого залежить критична інфраструктура, повідомляє Business Insider.

Деякі експерти вважають, що оновлена політика OpenAI узагальнена, а технології ШІ вже використовують під час конфлікту в Газі. Також військові з Ізраїля заявили, що використовували ШІ, щоб визначати цілі для бомбардування на території Палестини.

 

У вересні 2023 року Джонатан Франзен, Джон Грішем, Джордж Мартін й інші американські письменники подали до суду на компанію OpenAI. На їхню думку, компанія «навчала» ChatGPT на їхніх книгах без дозволу.

   

Чат-бот на основі штучного інтелекту Bard від Google почав працювати в Україні в липні 2023 року. У день запуску ми вирішили перевірити інструмент на російські фейки й протидію російській пропаганді, поставивши боту низку запитань про війну РФ проти України.