Лікарня у Хмельницькому вперше почала продавати власну електроенергію, вироблену на дахових сонячних електростанціях.

У 2023 році сонячні панелі загальною потужністю 100 кВт встановили на дахах трьох поліклінік Хмельницького лікувально-діагностичного центру. З 1-го травня медичний заклад почав продавати електроенергію, оскільки станції виробляють її більше, ніж потрібно для споживання поліклінік.

За першу добу лікарня продала понад 100 кВт/год. «Вперше лікарня стала виробником електричної енергії та видає додаткові кіловати електричної енергії в енергосистему», – каже голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальний послуг Андрій Герус.

 

На даху Чернігівської обласної лікарні облаштували гібридну сонячну станцію зі 108 сонячних панелей загальною потужністю 40 кВт і системою зберігання енергії ємністю 85,2 кВт/год. Це проєкт благодійного фонду Energy Act for Ukraine у межах кампанії «50 сонячних лікарень».

У березні 2023 року МОЗ спільно з Міненерго розпочали проєкт «Промінь надії» щодо встановлення сонячних панелей на закладах охорони здоров’я. Пріоритет надають тим регіонам, які були найбільш вразливі до відключень електроенергії або ж постраждали від бойових дій.

Фото: Хмельницький лікувально-діагностичний центр