Компанія OpenAI представила нову версію чатботу на основі штучного інтелекту ChatGPT.

Нова версія чатботу має назву GPT-4o. Він може розуміти команди текстом, зображеннями чи голосом, зокрема реагувати на аудіозапит у середньому за 320 мілісекунд. Наразі чатбот відповідає на один запит за один раз, а його оновлена версія може виконувати роль голосового помічника, пише The Verge.

Крім того, нова версія ChatGPT зможе вчитися на попередніх розмовах із користувачами й здійснювати переклад у режимі реального часу, повідомила технічна директорка компанії Міра Мураті.

Під час демонстрації можливостей GPT-4o він зміг розвʼязати рівняння, яке написали на аркуші паперу, а також надати поради щодо розрахунків. Крім того, GPT-4o зміг інтерпретувати емоції на селфі чоловіка, зазначає BBC. Нова версія ChatGPT буде доступна користувачам без підписки.

 

Чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT можна використовувати без реєстрації. У компанії зазначають, що зміни впроваджуватимуть поступово, але в Україні чатбот уже працює без реєстрації. Проте користувачі не зможуть зберігати й переглядати історію чатів, ділитися чатами й розблокувати додаткові функції без облікового запису.