У Києві проведуть обговорення щодо створення інвестпроєкту розвитку Житнього ринку, повідомляє шеф-кухар Євген Клопотенко.

«У червні зберемося в стінах Київської міської ради й сформуємо спільний погляд в майбутнє ринку, що фактично стане основою майбутнього інвестпроєкту. Потім міська влада вирішить, яка форма буде найкраще підійде для його реалізації», – каже Клопотенко.

Активістів, представники громадських організацій і киян запрошують доєднатися до обговорення, а також поділитися баченням розвитку Житнього ринку. Зареєструватися на збори можна за посиланням, а дату й час громадських обговорень повідомлять додатково.

 

Про плани реконструкції Житнього ринку говорять ще з 2017 року. Хотіли трансформувати й простір довкола ринку: концепцію представляло архітектурне бюро Сергія Махна. Але востаннє комплексний ремонт Житнього ринку здійснювали ще в 1980 році, тобто тоді, коли його ввели в експлуатацію.

Редакція The Village Україна поговорила з директоркою урбан-бюро Big City Lab Вікторією Тітовою, яка хотіла б розробити концепт для Житнього ринку, і з модераторкою сусідської спільноти «Подоляночка» Анастасією Нагірняк, яка пояснює, чому співпраця з громадою потрібна не лише потенційним орендарям ринку, але й місту.

Про умови оренди Житнього ринку ми також запитали директора підприємства, а раніше зібрали всю хронологію за 10 років того, що відбувається на ринку.