Компанія Apple представила нову операційну систему для iPhone – iOS 18.

Які оновлення в iOS 18:

  • Іконки застосунків можна розташовувати в будь-якій частині екрана, не обмежуючись сіткою. Також під іконки будуть підлаштовуватися під  колірну гаму шпалер;
  • Вибрані застосунки можна буде розмістити на екрані блокування для швидкого доступу;
  • Користувачі зможуть приховувати застосунки, які можна буде розблокувати за допомогою Face ID, Touch ID або пароля. Приховані програми не відображатимуться в результатах пошуку;
  • Функція реакцій емодзі зʼявиться в повідомленнях, а також можливість форматування тексту, планувати повідомлення й різні ефекти до повідомлень;

  • У застосунку Wallet додали можливість переказувати гроші, прикладаючи один iPhone до іншого;
  • Користувачі зможуть оптимізувати роботу пристрою для ігор, згортаючи фонові процеси, знижуючи затримку контролера й бездротових навушників завдяки функції «ігровий режим»;
  • У галереї буде загальна стрічка знімків і колекції, зібрані за різними темами або датами.

У межах оновлення Apple представили нову платформу штучного інтелекту Apple Intelligence, яка може допомогти узагальнювати текст, створювати оригінальні зображення й отримувати найбільш релевантну інформацію, зазначають у компанії.

Завдяки можливостям штучного інтелекту, користувачі зможуть, наприклад, підсумувати лекцію за кілька секунди, отримати коротку версію групової бесіди, виправляти текст, а також пріоритетні сповіщення показуватимуть першими.

Також Apple Intelligence може створювати зображення, знаходити фото й відео в галереї за текстовим описом, прибирати тло на фото. Крім того, помічник Siri матиме новий дизайн, розширене розуміння мови, опцію вводити текст у Siri, а також знання про особистий контекст користувачів.

Apple Intelligence інтегрують у ядро iPhone, iPad і Mac. Крім того, Apple повністю інтегрували в пристрої чатбот на основі ШІ ChatGPT. Зокрема, Siri може підключатися до ChatGPT для певних запитів, але користувачі самостійно вирішуватимуть, коли використати чатбот.

Apple Intelligence можна буде користуватися безкоштовно, нові функції зʼявляться спершу англійською мовою в США восени.

 

Раніше Apple уклала партнерство з компанією OpenAI для інтеграції ChatGPT в операційну систему iPhone, щоб поєднати із сервісами смартфонів. Натомість OpenAI отримує доступ до користувачів Apple.

 

У травні в Apple анонсували сім нових емодзі для iOS 18. Серед них – утомлене обличчя, відбиток пальця, дерево без листя, коренеплід, арфа, лопата й клякса. Крім того, компанія презентувала планшети iPad Air та iPad Pro з чипом M4.