У 2026-му на території ВДНГ планують відкрити гастропростір просто неба Food Plaza.

Проєкт планують розмістити за павільйоном №10 неподалік від Kitchen&Garden та басейну Pirs39. Тут об’єднають ресторани, кафе, фудтраки, фрешмаркети, бари й урбан-пляж.

Фудкорт розроблять у єдиній стилістиці й інтегрують у зелену зону ВДНГ так, щоб не перекривати види на архітектурні пам’ятки Експоцентру.

«Одне з головних завдань простору – поєднати естетику сучасного фудкорту з природною тінню дерев. У Food Plaza враховуватимуть все до дрібниць – від зонування до логістики й людських потоків. Це має запобігти чергам і забезпечити зручність відвідувачів», – розповів директор із розвитку ВДНГ Євген Мушкін.

Food Plaza умовно розділять на кілька функціональних зон:

  • стаціонарні заклади з повним циклом приготування. Тобто, свіжі продукти закуповуватимуть, оброблятимуть, готуватимуть й одразу подаватимуть прямо на ВДНГ
  • фудраки й бари під навісами
  • зелена «Тепла алея» з кафе, фотозонами й декоративним освітленням
  • фрешмаркет із сезонними продуктами
  • дитячий майданчик в екостилі
  • урбан-пляж із баром і панорамна барна сцена.

Також планують окремі зони для відпочинку, вечірнє освітлення і місце для проведення заходів.

Поки що ВДНГ оголосив набір резидентів. Подати заявку й доєднатися до майбутнього гастропростору можуть охочі власники ресторанів, фудтраків і/або мобільних кухонь. Заповнити анкету можна за посиланням. Охочі мають підготувати презентацію свого закладу для участі в конкурсі.

У команді ВДНГ уточнили, що чинних учасників фудкорту на Липовій алеї не чіпатимуть – вони зможуть й надалі працювати на своїх місцях або ж за бажанням подати заявку на приєднання до Food Plaza.

   

У яблуневому саду на території ВДНГ почав роботу ресторан «Стрічка». Поки що працює «мала Стрічка» – біля яблуневого можуть вміститися 27 гостей. «Велику Стрічку» планують відкрити вже у вересні – тут буде зала на 90 посадкових місць і тераса на 350 місць.  

Обкладинка: ВДНГ