Приміщення магазину «Емпоріум» не будуть передавати музею Революції Гідності. Про це в коментарі «Українській правді» заявив директор Інституту української мови Національної академії наук Павло Гриценко.

«Ніколи (не буде передачі приміщення музею – ред.). А чому ми маємо передавати свої площі? У нас є орендар законний, з яким підписано договір до кінця року. Угода ця не розірвана», – сказав Павло Гриценко.

Також він заявив, що звернення музею Революції Гідності через ЗМІ, можна вважати тиском, а події на Грушевсього (погром магазину «Емпоріум» – ред.) назвав «cхожими на провокацію».

Вхід до магазину «Емпоріум», з фасаду якого перед цим були стерті графіті «Ікони Революції», розгромили / Twitter / @sodel_vlad

«Іде тиск на Інститут української мови. А ми теж не збоку стоїмо від національної ідеї. Перепрошую моє обурення, але я хочу, щоб усе вирішувалося у демократичній правовій державі. Бо це виглядає на рейдерське захоплення – через ЗМІ і через організованих буцімто національно свідомих громадян, але це ті ж самі тітушки. А те, що будівля обмальована і вікна розбиті – то вандалізм», – підсумував Павло Гриценко.


 4 вересня музей Революції Гідності повідомив, що домагатиметься, щоб приміщення магазину «Емпоріум», на фасаді якого були знищені «Ікони Революції», передали в оренду музею.

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року

 Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерли з фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4. Після цього вхід до магазину «Емпоріум» розгромили. Директор магазину «Емпоріум» Ігор Доценко заявив, що салон меблів зачиняється.

Фото: Владислав Содель / Twitter / @sodel_vlad

 За фактом знищення графіті «Ікони Революції» та пошкодження майна магазину «Емпоріум» розпочали кримінальні провадження.

 Автор «Ікон Революції» – вуличний художник Sociopath – повідомив, що відновить знищені графіті на Грушевського.