Страйк сценаристів припинять після 146 днів, гільдія досягла домовленості з асоціацією студій і стримерів, пише видання Variety.

Гільдія сценаристів США WGA розглядає угоду щодо нового трирічного контракту, яку студії називають «кращою й остаточною пропозицією». 

«Ми можемо сказати, що ця угода є винятковою, зі значними перевагами й захистом для письменників у кожному секторі членства», – написав комітет для переговорів WGA.

Очікують, що лідери гільдії 26 вересня проголосують за те, чи офіційно скасувати наказ про страйк проти підписантів AMPTP.

   

Протести розпочалися 2 травня, профспілка представляє понад 10 000 сценаристів. Голлівудські сценаристи й актори вимагали вищої оплати праці та перегляду контрактів з урахуванням розвитку стримінгових сервісів і в умовах цифрових релізів.

Гільдії й Альянс продюсерів кіно та телебачення, що представляє основні та найбільші кіностудії США, не змогли досягти домовленості щодо нових трирічних трудових контрактів. Профспілки представляють інтереси понад 170 тисяч учасників. Востаннє «подвійний» страйк відбувався в 1960 році.

За даними видання Financial Times, страйк сценаристів у Голлівуді обійшовся економіці Каліфорнії в пʼять мільярдів доларів.