У німецькому місті Дюссельдорф убили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, повідомляє Федерація баскетболу Києва.

На Єрмакова і його друга Артема Козаченка, які разом грали за молодіжну дюссельдорфську команду ART Giants, напали з ножем ввечері 10 лютого. Поліція вже затримала нападника, зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко. За його словами, розслідування вбивства Єрмакова у відомстві взяли на особистий контроль.

За даними німецького видання Bild, поліція підозрює у вбивсті 15-річного німецько-турецького школяра. Він нібито наніс девʼять ударів ножем у груди й живіт Єрмакову й Козаченку після сварки, у якій також взяли участь 14-річний сирієць і 13-річна ліванка.

Артем Козаченко, який постраждав у результаті нападу, наразі перебуває в лікарні. Його стан стабільний, його життю нічого не загрожує.

  

Володимир Єрмаков грав за дитячі команди «Тейваз», «5 Team ДЮСШ-12», а також у складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії. У Дюссельдорф Єрмаков переїхав у липні 2023 року, ідеться в заяві клубу ART Giants. Там кажуть, що Єрмаков час від часу навіть тренувався з основною командою.

обкладинка й фото: ART Giants