Урбан-бюро Big City Lab запрошує киян приєднатися до обговорення доступності просторів для реабілітації в Україні й пошуку рішень.

Учасники зможуть взяти участь у безкоштовному воркшопі від Big City Lab із безбар’єрності від головної архітекторки посібника «Безбарʼєрність у реабілітаційних відділеннях» Софії Брем.

 

 

Це інтерактивні заняття, де навчатимуть нормам безбар’єрності й принципам універсального дизайну, бачити порушення в організації просторів і розуміти, як їх виправити, а також створювати власні простори.

Крім того, на офіційній частині заходу обговорюватимуть стратегію держави, найпоширеніші проблеми доступності реабілітаційних закладів, шляхи їх вирішення спільно з МОЗ, посольством Швейцарії в Україні й Світовим банком.

 

 

«З нас –друкований посібник у подарунок для всіх учасників події, а також смаколики, нетворкінг з медіа й змінотворцями громадського й державного сектору. З вас – бажання створити комфортні умови для реабілітації й міста, що гідно зустрінуть героїв», – зазначають організатори.

Учасники й учасниці отримають сертифікат про проходження воркшопу. Презентація заходу відбудеться 26 квітня, заповнити попередню реєстрацію можна тут.

 

ЛУН запускає всеукраїнське опитування, щоб дослідити досвід, проблеми й потреби доступності міського простору спільно з Українським центром суспільних даних та «Доступно UA». У ньому просять розповісти, що для вас означає безбар’єрність, й оцінити її рівень у своєму населеному пункті.