Telegram заблокував низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії РФ проти України, зокрема бот розвідки, повідомляють у ГУР.

Також станом на 8:04 недоступні боти СБУ й бот Мінцифри «єВорог», за допомогою яких можна повідомляти про пересування російської військової техніки.

«Це відбулося всупереч правил і публічних заяв, які керівництво Telegram публічно декларувало», – коментують у ГУР.

У розвідці кажуть, що персональні дані українців у безпеці, утім, застерігають від надсилання даних у боти зі схожими назвами. Офіційні канали зв’язку можна знайти за посиланням. Роботу ботів також відновлюють на інших платформах.

UPD. Офіційні українські боти від СБУ, ГУР і Мінцифри, що допомагають у боротьбі з агресією РФ, відновили роботу, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

   

У травні 2023 року засновник компаній Petcube і Fuelfinance Ярослав Ажнюк у колонці для видання The Kyiv Independent Ажнюк зазначив, що «за фасадом публічних заяв [засновника Telegram] Павла Дурова про «незалежність» і «протистояння російській владі» ховаються маловідомі факти, які вказують на його співпрацю з російським режимом». У Telegram ці заяви заперечують, детальніше ми розповідали за посиланням.