Перший в Україні електронний кабінет захисника запустили в Києві, повідомляє КМДА. 

Так хочуть зробити взаємодію з міськими установами більш швидкою й безбарʼєрною, пояснює заступниця голови КМДА Марина Хонда. Послуги зможуть отримати військові кияни, їхні родини й родини загиблих.

Портал працює у форматі «єдиного вікна». Зараз сюди інтегрували 40 послуг, десятьма з яких уже можна скористатися онлайн. Зокрема, тут можна отримати щомісячну й щорічну матеріальну допомогу, а також послуги із слухопротезування, психологічної підтримки й фізичної реабілітації. Окрім того, доступна деяка допомога дітям. 

Щоби скористатися ними, людина має зареєструватися й пройти верифікацію. Тоді у своєму особистому кабінеті вона бачитиме, які міські послуги можна отримати. 

Деякі послуги поки доступні лише офлайн, утім на порталі можна подати заявку для їх отримання або дізнатися про те, як саме це можна зробити. Портал доступний за посиланням і зараз працює в бета-режимі.

   

Про створення «Електронного кабінету захисника» в Києві оголосили наприкінці березня 2023 року й хотіли запустити до кінця того ж року. До роботи над сервісом долучився й застосунок «Київ Цифровий», у який його інтегрували. Тоді ж повідомляли, шо оцифрували понад 160 послуг. 

Фото: скриншоти з порталу