Інклюзивні світлофори облаштують на перехресті проспекту Повітряних Сил і вулиці Стадіонної, пише КМДА. Їх встановлять на нерегульованому пішохідному переході для підвищення безпеки дорожнього руху.

Планують встановити чотири транспортні світлофори на проспекті Повітряних Сил і два на вулиці Стадіонній, а також облаштувати вісім пішохідних світлофорів і чотири детектори руху автотранспорту.

Крім того, на пішохідному переході встановлять вісім пристроїв звукового сповіщення й вісім тактильних кнопок виклику зеленого світла з подовженою дією для людей з порушеннями зору. Також на обʼєкті понизять бордюри для маломобільних груп населення.

Після встановлення й підключення світлофорів до електромережі планують замінити дорожні знаки. Наразі проводяться підготовчі роботи, облаштовують трубні переходи.

 

У квітні новий інклюзивний світлофор облаштували на перехресті вулиць Академіка Заболотного й Квітучої, що поблизу мікрорайону Пирогова, а також на вулиці Героїв Космосу у Святошинському районі Києва.

У березні й квітні 2024 року інклюзивні світлофори облаштували й у ДніпровськомуШевченківському й Оболонському районах.

Фото: КМДА