Комунальне підприємство «Київпастранс» оголошує тендер на придбання тролейбусів за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку.

На тролейбуси планують витратити 50 мільйонів євро, повідомляє ГО «Пасажири Києва». Закупівля транспорту відбудеться в межах одного лоту.

Київ має отримати 12-метрові одиночні тролейбуси й 18-метрові двосекційні тролейбуси з низькою підлогою. Крім тролейбусів, планують замовити запчастини й інше обладнання.

У минулих тендерах вказували інформації про закупівлю тролейбусів з автономним ходом не менш ніж на 20 км із пасажирами на швидкості не менш ніж 55 км/год. Цього разу в тролейбусах передбачають автономний хід, однак деталей не вказали.

«Співвідношення кількості одиночних і двосекційних тролейбусів також не вказали в оголошенні. Це зберігає ті самі проблеми, коли українські виробники не змогли взяти участі», – коментують в Alltransua. 

Постачання має розпочатися не пізніше ніж 24 тижні з дати отримання авансового платежу. Протягом 78 тижнів мають завершити поставку транспорту й запчастин. Прийом пропозицій триватиме до 31 липня 2024 року.

   

Київ планував закупити перші 17 електробусів до кінця 2022 року. Очікувана вартість тендеру становила майже 320 мільйонів гривень. Його скасували через відсутність допущених учасників.

Другий тендер оголосили в серпні 2023 року. Тоді пропонували закупити два види тролейбусів із можливістю автономного ходу не менш ніж 20 кілометрів, 12-метрові на 90 пасажирів і 18-метрові на 170 пасажирів. Тендер на закупівлю скасували 1 червня 2024 року.