Цифрову платформу Strichka запустили для українців за кордоном.

«Місія проєкту – дати можливість українцям залишатися українцями й відчувати постійний емоційний зв’язок із батьківщиною», – кажуть The Village Україна в команді. 

Які проєкти реалізувала Strichka 

На платформі є «Посібник активіста» («Посібник з народної дипломатії»), де можна дізнатися, навіщо, як і що розповідати про Україну за кордоном. На створення посібника організаторів надихнув досвід народної дипломатії Ізраїлю.

На платформі створили окремі групи для українців по світу. Там користувачі можуть знайти інформацію від місцевих громадських організацій й об’єднань про актуальні події. 

Долучитися до спільнот можна в розділі «Спільноти по країнах». Такі спільноти є в Польщі, США, Німеччині, Франції, Італії, Болгарії, Латвії, Португалії, Великій Британії, Фінляндії, Норвегії, Туреччині, Іспанії, Швеції й на Кіпрі.

На платформі зареєструвалися понад 1 700 учасників за перші два тижні після запустку. Амбасадорами Strichka вже стали волонтерка Юлія Паєвська («Тайра»), музикант Олександр Сидоренко («Фоззі») і режисер Олесь Санін.

Засточунок можна завантажити на Google Play або App Store. Зареєструватися можна й у вебверсії платформи.

Активісти або очільники організацій українців за кордоном можуть ділитися своїми ідеями, влаштовувати акції, вести календар заходів, публікувати анонси. Учасники можуть ділитися своїми думками й порадами, розказувати про проєкти й важливі події про Україну в групі «Говорять українці». Група доступна для всіх користувачів.

   

Застосунок для спілкування українців за кордоном створили восени 2022 року. У застосунку «Нумо Спільно» можна створювати івенти, знаходити відповіді на питання й шукати українців поруч.

фото й обкладинка: Strichka