Український нейротехнологічний стартап Anima розробив інноваційного AI-асистента, що допоможе користувачам краще розуміти результати психологічних айтрекінгових тестів, обирати ефективні стратегії подолання стресу й обговорювати питання психічного добробуту.

Презентація інноваційного AI-асистента в межах заходу «AI & Psychology» від KSE

Навіщо Anima створили AI-асистента

Anima використовує передові технології комп'ютерного зору та машинного навчання: людині показують емоційно забарвлені стимули, а система в цей час аналізує рухи її очей, виявляючи ознаки тривоги, депресії, вигорання та стресу. 

Щоби користувачі могли не лише точно протестувати свій психологічний стан, а й отримати дієві та науково обґрунтовані поради, Anima розробили персоналізованого AI-асистента. Він базується на найновіших досягненнях у галузі природної мовної обробки й контекстного аналізу та навчений на майже всіх сучасних наукових психологічних матеріалах і даних різних досліджень.

Презентація інноваційного AI-асистента в межах заходу «AI & Psychology» від KSE

Науковці стверджують, що великі мовні моделі можуть змінити майбутнє психотерапії та підходів до ментального здоров'я. Також вони виявили, що люди сприймають відповіді AI-моделей як більш збалансовані, повні, емпатичні та корисні, у порівнянні, наприклад, із порадами професійних блогерів.

 

«Наша місія – не лише точно відстежувати психічні стани, а й забезпечити користувачів ефективними інструментами та підтримкою для подолання життєвих викликів. Численні дослідження вже показують ефективність мовних моделей для психологічної підтримки, вони краще за людей знають теоретичний матеріал і проходять іспити з медицини та психології», – розповідає Сергій Данилов, Ph.D. нейробіології, науковий керівник Anima. 

Як працюватиме AI-асистент Anima

АІ-асистент Anima налаштовуватиметься індивідуально для кожного користувача на основі його профілю, історії показників і результатів тестів айтрекінгу. Так він зможе запропонувати персоніфіковані рекомендації щодо корисних вправ, медитацій, терапевтичних підходів і способів життя, що можуть допомогти поліпшити психічний стан. 

Крім того, AI-асистент буде доступний для бесід цілодобово: він буде говорити емпатичною, чуйною мовою та запропонує корисні поради для подолання негативних думок та емоцій.

«Ми розуміємо, що психічні стани – це делікатна тема, і кожна людина має унікальні потреби та виклики. Наш AI-асистент буде налаштований на ці індивідуальні особливості, забезпечуючи персоналізовану підтримку для наших клієнтів», – говорить СЕО стартапу Роман Гавриш.

Що варто памʼятати під час роботи з AI-асистентом

Хоча AI-асистент Anima використовує передові технології, важливо розуміти, що він не може замінити кваліфікованого психолога або психіатра. Використання AI для інтерпретації психологічних даних також може призвести до непередбачуваних помилок, оскільки є можливість, що AI неправильно трактуватиме контекст і нюанси людської психіки. Тому важливо критично ставиться до його відповідей і за потреби перевіряти інтерпретації.

AI-асистент Anima пропонує підтримку на основі об'єктивних даних, проте його поради варто розглядати як доповнення до, а не заміну традиційних методів лікування й особистісного розвитку. Використання технології не може бути альтернативою зустрічам із психотерапевтом чи психіатром, особливо у випадках серйозних психологічних складнощів. 

   

ЩО?

Партнерська знижка від нейротехнологічної платформи Anima 

Промокод на знижку 20%: The Village

ДЛЯ ЧОГО?

Для відстеження психоемоційних станів і підвищення продуктивності

   

Матеріал підготовлено за підтримки Anima