Виставка «Ubiennale: Пробудження», присвячена пробудженню свідомості в часи війни, відбудеться в Музеї історії міста Києва.

Серед експонатів представлять інсталяції, відеоарти й AR-експонати цифрового й медіамистецтва. Понад 15 робіт покажуть у VR-шоломах. Також на виставці представлять аудіовізуальні перформанси й буде панель обговорень за участі митців і кураторів з України, Іспанії, Німеччини, Франції, Чехії, Італії й Польщі.

Покажуть роботи понад 30 українських і міжнародних митців, серед яких Алевтина Кахідзе, Олег Харч, Вероніка Чередниченко, Олександр Ісаєнко, Пьотр Армяновський, Євген Ващенко, Віталій Шупляк.

Куратор виставки Валерій Коршунов є автором проєктів Artefact, медіа-арт виставки Chornobyl 33, VR-виставки Чорнобиля, презентації понад 70 робіт українських митців на Burning Man. Також є режисером VR проєкту «Доба Перша», що в цьому році був представлений на Венеціанському кінофестивалі.

Перша виставка цифрового й медіамистецтва відбулася у 2021 році за підтримки Українського культурного фонду, посольства Іспанії в Україні й Іспанської агенції з розвитку AECID. Тоді подія об’єднала 50 митців із 15 країн, 17 з яких були з Іспанії.

Виставка триватиме з 23 листопада по 3 грудня. Працюватиме з середи по неділю (з 12:00–19:00) у Музеї історії міста Києва за вулицею Богдана Хмельницького, 7. Вхід вільний. Щоб відвідати в супроводі медіатора, потрібно заповнити форму.

   

У галереї Avangarden відкрили виставку, де гості зможуть власноруч зліпити скульптури. На виставці стоятиме стіл зі шматками глини, на якому відвідувачі зможуть зліпити скульптуру власними руками. Зробити це можна буде в будь-який зручний час упродовж місяця, попередня реєстрація не потрібна.