Серію концертів експериментальної музики й візуального мистецтва Because проведуть творці вечірок «Схема» в Києві. Перший концерт пройде 20 квітня. 

 

 

Так хочуть показати незалежну електронну музику разом з іншими формами мистецтва, кажуть у команді. На перших подіях планують представити медіаарт й фотовиставку. У майбутньому також додадуть програми про сучасний танець, інсталяції й перформативне мистецтво. 

До лайнапу першого концерту ввійшли музиканти John Object, Марʼяна Клочко, Bryozone, Олексій Подать і Христина Кірік. Відеоарт до їхніх виступів підготують художники Саша Курмаз, Макс Світло х Сіль Соломія й Міша Гудзик.

В окремому залі проведуть ретроспективу фотовиставки від UPI (Ukrainian Photography Institute), у межах якої покажуть колекцію вуличної фотографії з 500 робіт від 40 фотографів. Айдентику Because розробив графічний дизайнер Остап Ящук. 

«Це місце для взаємодії між музикантами й візуальними митцями», – розповідає засновник «Схема» Слава Лепшеєв. Цього року він планує провести три події в Києві. Надалі хоче перетворити Because на кількаденний фестиваль, який проходитиме на різних локаціях міста. А також – проводити події в різних містах України й презентувати українських артистів у різних країнах світу. 

Частину отриманих коштів передадуть волонтерській організації «Лівий берег».

   

Коли

20 квітня
17:30–22:00

Де

«КультМотив»
вулиця Набережно-Хрещатицька, 31/36

Квитки

500 гривень

 

   

У 2018 році «Схема» вперше в Україні провела рейв під брендом Boiler Room. У 2019-му українські рейвери виступили в берлінському клубі Berghain і Нью-Йорку, а у 2020 році – у Мілані. «Схема» проводила вечірки й у Лейпцигу, Варшаві, Вільнюсі.