Українці можуть взяти участь у безкоштовній навчальній програмі з диджиталізації культурної спадщини «Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації».

Програма «Хататон» складається з двох частин – освітньої, що передбачає лекції, воркшопи з сучасних цифрових інструментів, а також практичної, де учасники під керівництвом експертів і менторів створюватимуть власні проєкти.

До участі запрошують працівників музеїв і бібліотек, культурних діячів, артменеджерів, розробників, дизайнерів, креативних підприємців й інших. У кінці програми журі вибере команди, які отримають грошові винагороди й можливість узяти участь в акселераційній програмі.

«Хататон» впʼяте організовує програма House of Europe, яку фінансує Європейський Союз, і Goethe-Institut спільно з інноваційною агенцією Digitizing Space.

Онлайн-навчання з диджиталізації культурної спадщини України триваме з 21 по 27 травня. Взяти участь у програмі можна як індивідуально, так і сформованою командою. Реєстрація учасників і менторів триватиме до 20 травня на сайті.