Медіасервіс Megogo проведе конкурс короткометражних фільмів і відео, створених за допомогою штучного інтелекту.

Взяти участь у Megogo AI Festival можуть короткометражні фільми, анімаційні чи мультиплікаційні відео, створені за допомогою різних інструментів штучного інтелекту.

Фестиваль створили, щоб підтримати українську спільноту творців і популяризувати використання новітніх технологій штучного інтелекту для створення фільмів й анімацій, кажуть автори проєкту.

Серед учасників оберуть чотирьох переможців, які отримають грошову премію в розмірі від 1 000 до 6 000 доларів. Крім цього, учасники також отримають заохочувальні призи. Роботи можна буде переглянути на медіасервісі Megogo.  

Роботи можуть бути створені в будь-якому жанрі, а також повинні мати тривалість від однієї до десяти хвилин. Щоб оформити завку, потрібно завантажити опис і матеріали, вказати назву команди чи автора, дати згоду на передачу прав Megogo й заповнити форму. Подати заявку потрібно до 10 червня за посиланням.

   

Понад 40% опитаних українців сумніваються, що можуть розпізнати текст, створений штучним інтелектом. Лише 20% українців стверджують, що відрізняють текст, написаний програмою на основі ШІ. Понад третина опитаних довіряє тексту, згенерованому штучним інтелектом, тимчасом як 25% – ні.