Науково-фантастичний анімаційний детектив «Марс-Експрес» уперше в Україні покажуть на кінофестивалі «Миколайчук Open», який пройде 15–23 червня в Чернівцях.

Окрім того, із 27 червня розпочнуть покази й у деяких українських кінотеатрах. Розклад згодом опублікують на сторінці фільму.

Про фільм 

Це повнометражний дебют режисера Жеремі Періна. За сюжетом, детективка і її ШІ-помічник розслідують зникнення студентки, яка знає таємницю, що може вплинути на «баланс влади на Марсі». 

«2200 рік, марсіанська колонія Ноктіс – світ корупції, кіберзлочинності й напружених стосунків між людьми й штучним інтелектом», – ідеться в описі фільму.

   

Кінофестиваль «Миколайчук Open» запустили у 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Ми розпитали організаторів «Миколайчук Open» про фестиваль під час війни, натхнення фестами на Балканах і Чернівці як кіномісто.

   

У 2024 році до конкурсу ввійшли 27 коротких метрів, зокрема в жанрі драми, документальні стрічки, експериментальні роботи й фолк-горор, які створили українські режисери й режисерки, продюсери й продюсерки за 2023–2024 роки. Серед них 26 робіт – українські премʼєри.

Також на «Миколайчук Open» триває пітчинг короткометражних проєктів. Подати заявку можливо до 23 травня.