На Netflix вийшов фільм «Україна на Мундіалі» про Чемпіонат світу з футболу 2006 року, який є частиною документального серіалу «Епізоди» від студії Knife! Films.

Серіал містить три епізоди: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» й «Не перемикайтесь!» Перший епізод присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України й Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року.

У фільмі використали архівні матеріали, інтерв’ю й коментарі безпосередньо учасників збірної. Зокрема, там знялися Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Артем Мілевський, Руслан Ротань, Владислав Ващук, Артем Франков, Віктор Вацко, Святослав Вакарчук, Галина Вініченко й інші. 

Документальний серіал «Епізоди» про історії незалежної України вийшов у прокат у кінотеатрі «Планета кіно» 25 квітня. Також найближчим часом епізоди «Тінь Чорнобиля» про створення комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. та «Не перемикайтесь!» про українське розважальне телебачення вийдуть на «Київстар ТБ».

   

Knife! Films – студія, яка займається виробництвом документальних і художніх проєктів. Серед їхніх робіт – фільм «Далі» й документальний серіал «Спалах».

Редакція The Village Україна зустрілася зі співзасновники української продакшн-студії Knife! films Максимом Сердюком й Артемом Григоряном до прем’єрного показу «Епізодів», щоб дізнатися, як працювати над документальним кіно під час повномасштабної війни, звідки взялися на це гроші і які ще фільми в роботі й планах.