Національна спілка письменників України опублікувала гомофобні висловлювання через підтримку музеями ЛГБТКІ+.

Вони засудили, зокрема, Національний музей мистецтв Ханенків й Одеський національний художній музей, оскільки ті змінили свої логотипи в соцмережах на підтримку прайд-місяця. 

«У такий спосіб вони фактично декларують свою солідарність з антисімейними й антинаціоналістичними ідеями ЛГБТ-угрупування», – висловилися в Нацспілці.

«ЛГБТ ваші нафталінові сраки на фронті захищають, а у вас, як подивишся вашу сторінку, то взагалі війни нема», – коментує висловлювання Нацспілки громадська діячка Ганна Гриценко.

   

Щороку в червні відзначають Pride Month, який має на меті привернути увагу до проблем і потреб ЛГБТКІА+ спільноти, надати видимості недостатньо репрезентованим у суспільстві категоріям людей. На знак підтримки місяця гордості ЛГБТКІА+ The Village Україна також змінив своє лого до початку липня. 

   

«КиївПрайд» проведуть у червні, уперше з початку повномасштабного вторгнення. 16 червня організують Марш рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Спершу організатори заявляли, що через воєнний стан його організують у київському метро, а долучитися зможе не більше 500 людей.

КМДА закликала організаторів обрати іншу локацію з міркувань безпеки, утім у «КиївПрайді» відповіли, що подія може відбутись у метро й без офіційного погодження КМДА чи метрополітену. Згодом вони опублікували спільну заяву й наразі організатори шукають альтернативні варіанти локації.

   

8 червня на ЛГБТК+ вечірку «Рейвах прайд» у Closer прибули працівники ТЦК Подільського району. Вони перевіряли документи в усіх присутніх і намагалися забрати тих, хто не мав документів на проходження ВЛК. ГО Ukraine Pride і Kyiv Pride називали це цілеспрямованим тиском на прайд-рух в Україні.

фото: Національний музей мистецтв Ханенків, Одеський національний художній музей