«Фолаут» за мотивами постапокаліптичної відеогри, детектив у Голлівуді з Коліном Фарреллом і драма про шпигунів під час Вʼєтнамської війни від творця «Олдбоя»: редакція The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо у квітні. Раніше ми також висвітлювали серіали березня та лютого.

«Великі гроші»

Loot

Гроші – на благодійність

Моллі Веллс розлучилася з мільярдером Джоном Новак, очолила благодійну організацію та повністю занурилася в роботу. Крім того, Моллі заклалася, що не планує починати нових стосунків. Але чи вдасться їй це?

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 3 квітня

Сезон: 2-й

Хто робить: Алан Янґ («Маленька Америка»), Метт Габбард, Мая Рудольф

У ролях: Мая Рудольф («Подружки нареченої»), Адам Скотт («Велика маленька брехня»), Мікаела Джей Родрігес («Тік-так, бум!»)

«Ріплі»

Ripley

Пригоди містера Ріплі в Італії

«Ріплі» – адаптація серії романів Патриції Гайсміт про шахрая Ріплі від Netflix, за якими раніше вийшов фільм «Талановитий містер Ріплі». Тільки тепер замість Метта Деймона – зірка «Шерлока» й «Флібеґ» Ендрю Скотт. За серіал відповідає Стів Зейлліан, який здобув «Оскар» за сценарій «Списку Шиндлера», а також писав «Ірландця» й «Банди Нью-Йорка» Мартіна Скорсезе.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 4 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Стівен Зейлліан («Дівчина з тату дракона»)

У ролях: Ендрю Скотт («Шерлок»), Дакота Феннінґ («Одного разу в Голлівуді»)

«Стартрек: Дискавері»

Star Trek Discovery

Зоряний шлях

Це пʼятий і останній сезон серіалу «Стартрек: Дискавері», що розкаже про пригоди команди однойменного корабля та її капітанки, але тепер у 32 столітті – через понад 900 років після подій оригінального «Стартреку».

Премʼєра: 4 квітня

Сезон: 5-й

Хто робить: Алекс Куртцман («Стартрек: Пікар»)

У ролях: Сонекуа Мартін-Ґрін, Даґ Джонс («Форма води»)

«Шуґар»

Sugar

Детектив із Коліном Фарреллом

«Це новий погляд на один із найпопулярніших жанрів у кіно – історію про приватного детектива», – описують серіал «Шуґар» його творці. Детектив, на імʼя Генрі Шуґар, якого зіграв Колін Фаррелл, спробує розгадати таємницю зникнення Олівії Сіґел – онуки легендарного голлівудського продюсера Джонатана Сіґела.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 5 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Марк Протосевич («Я – легенда»), Колін Фаррелл

У ролях: Колін Фаррелл («Банші Інішерина»), Емі Раян («Бувай, дитинко, бувай»)

«Паразит: Сірі»

Parasyte: The Grey

Як приручити паразита

Світ заполонили паразити з космосу – вони заповзають у тіла людей, захоплюють їхній розум і змушують атакувати всіх навколо. Одна з жертв – 17-річна дівчина, яка навчилася співіснувати разом із паразитом, а тому опиняється між двома лезами: навалою паразитів і командою «Сірі», яка намагається їх винищити. Це південнокорейська екранізація манги «Паразит», яку наприкінці 1990-х створив Хітоші Івакі.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 5 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Чон Со Ні, Ку Кьо Хван, Лі Джон Хьон

У ролях: Йон Сан Хо, Ю Йон Дже

«Фолаут»

Fallout

Пора покидати бункер

Ядерна бомба зруйнувала світ, але не знищила людську цивілізацію. Через 219 років після «апокаліпсису» дівчина покидає сховище, у якому провела все своє життя, і у відкритий світ – радіоактивні пустелі, які залишилися від Лос-Анджелеса. «Фолаут» заснований на однойменній серії постапокаліптичних ігор від Bethesda Sowftworks, що просякнута іронією та духом ретро-футуризму.

Де дивитися: Amazon Prime Video

Премʼєра: 11 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джонатан Нолан, Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»), Дженева Робертсон-Дворет

У ролях: Волтон Ґоґґінс («Правосуддя»), Кайл Маклаклен («Твін Пікс»), Елла Пернелл («Армія мерців»)

«Франклін» 

Franklin

Боротьба за незалежність

Вісім років Бенджамін Франклін – один із «батьків-засновників» Сполучених Штатів – провів у Франції, намагаючись переконати місцевий уряд допомогти його країні в боротьбі за незалежність від Англії. Історія підказує, що йому це таки вдалося, але якою ціною?

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 12 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Майкл Дуґлас, Кірк Елліс («Джон Адамс»)

У ролях: Майкл Дуґлас («Волл-стріт»), Ноа Джуп («Аутсайдери»), Людівін Саньє («Люпен»)

«Симпатик»

The Sympathizer

Шпигуни у Вʼєтнамі від творця «Олдбоя»

«Симпатик» – історична драма з елементами чорної комедії в декораціях Вʼєтнамської війни. За сюжетом, шпигун Північного В’єтнаму проникає в армію Південного В’єтнаму, але з часом ставить під сумнів свою подвійну гру й згодом виїжджає в США. За серіал відповідає жива легенда корейського кіно Пак Чхан Ук, який зняв «трилогію помсти», зокрема й «Олдбоя». Крім того, Роберт Дауні-молодший зʼявиться як антагоніст одразу в кількох ролях. «Симпатика» зняли на основі однойменної книжки, за яку письменник Вʼєт Тан Нґуєн у 2016 році отримав Пулітцерівську премію.

Премʼєра: 14 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Пак Чхан Ук («Олдбой»), Дон Маккеллар («Остання ніч»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Оппенгеймер»)

«Під мостом»

Under the Bridge

Кримінальна драма на основі реальних подій

Канадське містечко, кінець 1990-х. 14-річна дівчинка, на імʼя Ріна Вірк, іде на вечірку, але не повертається додому після сутички з однолітками. Убивство школярки розслідують місцева офіцерка поліції та Ребекка Ґодфрі – прототип реальної письменниці, яка описала злочин у своїй книзі «Під мостом».

Премʼєра: 17 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Квінн Шепард

У ролях: Лілі Ґладстон («Вбивці квіткової повні»), Райлі Кіо («Шалений Макс: Дорога гніву»)

«Єхидна Наклз»

Knuckles

Серіал про червону єхидну із «Соніка»

Поки їжак Сонік розмірковує, просто відпочити чи позайматися йогою, єхидна Наклз учить місцевого шерифа, як стати воїном, а також протистоїть посіпакам Доктора Еґмана. Серіал про Наклза – це спіноф до фільмів про Соніка, події якого відбуваються в період між стрічкою «Їжак Сонік 2» та третьою частиною саги, що має вийти в грудні.

Премʼєра: 27 квітня

Сезон: 1-й

Хто робить: Тобі Ашер («Їжак Сонік 2»)

Обкладинка: Amazon Prime Video