Редакція The Village Україна розповідає про молодий український гастрономічний YouTube та нові шоу останніх років.  

Kitchen Club 

   

 

Kitchen Club – це медіапроєкт від режисерки Уляни Снітко та співзасновника бару «Київгаз» Юри Мельника.

Юра й Уляна об’єдналися, щоб знімати рецепти, виробництва та знайомити аудиторію з цікавими шефами, місцями та продуктами. «Ми хочемо показати, що український фуд-контент не лише про авокадо-тости на повторі. Наше завдання – зробити новий контент максимально чесним, показати наших героїв такими, якими вони є насправді – без загравань чи кількох дублів», – говорить Юра Мельник. Також серед цілей шоу – розвалити умовну четверту стіну, яка є як між глядачем і тими, хто на екрані, так і між кухарями та гостями закладів, зробити їх ближчими.  

Наразі Kitchen Club відзняв уже два сезони шоу. Наступну серію випусків готують про Львів, а в подальших планах – розширитись на всю Україну. 

«Головне для нас – робити нестандартний, правдивий і водночас інформативний контент. Ми не тільки бавимось, але й хочемо показувати професійні, технічні сторони процесу, щоб по-своєму спонукати галузь до розвитку» – розповідають у проєкті. 

Також Юра Мельник рекомендує дивитись: 

  • Eater, 
  • Munchies, 
  • Food insider, 
  • Bon Appetit, 
  • NYT Cooking.  

Hungry Eyes TV

   

Канал про їжу та мандри від Романа Жирних, співзасновника бару TCP і піцерії TCPizza. І хоча перше шоу було відзнято командою проєкту ще до повномасштабного вторгнення, релізна каналі відбувся тільки цього травня. Роман розповідає, що «давно захоплюється кулінарією і, здається, саме завдяки перегляду кулінарних шоу й прийшов у роботу в цій галузі». 

Зараз Hungry Eyes TV має два напрями – живі, небанальні подорожі містом і їжею в ньому з Юрою Мельником (з Kitchen Club’у), і більш розмірене, розмовне шоу з американцем Адамом Ховелом, співвласником бару Podil East India Company. Заклад фокусується на їжі та коктейлях, що натхненні Індією, яку Адам досліджує в подорожах протягом останніх 14 років. Ця суміш культур і захоплень, на погляд Романа, і робить випуски з Адамом глибокими та створюють унікальний погляд на їжу. 

«У нас непростий шлях, головне не опускати руки та не розоритись у процесі. [сміється]. Ми робимо нестандартний контент, тому в мене немає ілюзій, що це буде просто, і тим більше, що цей канал принесе якийсь надприбуток. Але я режисер, який захоплюється кулінарією. Два світи зійшлись для мене в цьому шоу, тому я буду продовжувати», – додає Роман.

YouTube канал Міші Кацуріна 

   

Київський ресторатор Міша Кацурін разом із другом і мандрівником Антоном Птушкіним подорожує Україною. Результати поїздок друзів стали основою для одного з найпопулярніших локальних каналів про їжу. Кожен із ведучих має експертизу та досвід власних успішних бізнес-проєктів – Антон – як мандрівник, Міша – як ресторатор. Випуски шоу виходять досить особистими та наївно відкритими до того нового, що вони зустрічають у кожному з регіонів. Думаємо, саме через це контент збирає не тільки великі перегляди, але й викликає жваві обговорення в гастрономічній спільноті. 

Наразі Кацурін і Птушкін уже відзняли шоу про їжу в найбільших містах країни – Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові. Одночасно вони рухаються регіонами – серед випусків: мандрівки Полтавщиною, Галичиною та Закарпаттям.