
10 закладів, які відкриють у Києві влітку
Віледж розповідає про десять закладів, на відкриття яких ми чекаємо цього літа в Києві. А також про один цікавий перезапуск.
«Хвиляста»


«Хвиляста» – новий проєкт групи ресторанів Rest Emotion у форматі паста-бару. Заклад відкривають на Подолі поруч з іншим проєктом Rest Emotion – «Тісто, сир і тітка Белла». Меню розробляють шеф «Тісто, сир і тітка Белла» Сергій Шпара та запрошений шеф Богдан Бочковський. Працюючи над меню, команда листувалася з італійськими бабусями та викупила їхні старі сімейні рецепти.
За дизайн інтер’єру відповідає Віктор Чумак із Chumak Bureau. В інтер’єрі запланували передати атмосферу південноіталійського регіону й узбережжя Амальфі. В основній залі 23 місця та відкрита кухня.
Формат: паста-бар
Коли: 14 червня
Де: вулиця Верхній Вал, 24
«Стрічка»

«Стрічка» – ресторан української кухні, який відкриють на території ВДНГ. Перший заклад працює біля стадіону «Економіст» на Берестейському проспекті. Співзасновники – Ігор Постоєнко й Вісам Ахмед, які раніше вже запускали Satori, UnderWu та Macarena. Шеф-кухар Віталій Мітун, проджект-менеджер Олександр Мойсійчук.
Інтер'єр розробили в дизайн-бюро Aiix, концепція – «сучасне бачення багатої української культури». На стіні розмістять мозаїку в київському стилі 1950–1970-х років у виконанні Євгена Литвиненка. Поруч із закладом буде оранжерея, де вирощуватимуть овочі й зелень, а також квіти та трави. Працюватиме магазин-студія українських сухоцвітів.
У ресторані буде зала на 90 посадкових місць і тераса на 350 місць. Також у закладі працюватиме кав’ярня-пекарня «Стрічечка» – у ній буде 27 місць і тераса на 56 місць.
Формат: ресторан
Коли: липень
Де: проспект Академіка Глушкова, 1
Uwines bar

Uwines bar & shop – новий проєкт винного експерта Сергія Клімова, власника мережі винних барів Like a Locals, організатора фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, автора книги про українські вина «Нерозказана історія українського виноробства», керівник із розвитку проєкту Wines of Ukraine. Uwines bar відкривають на колишній локації бару Like a Locals. За інтер’єр відповідає Анна Бугера.
«Uwines – це екосистема навколо українських вин. У 2017 році я відкрив медіа про вино Uwines, у 2023 році створив гру про українське вино Uwines Амбасадори, з 2017 року існує нагорода кращих українських вин Uwines Awards (яку я у 2025 році перезапустив), а 25 червня планую відкрити місце, де будуть зібрані всі найкращі українські вина, де буде можливість придбати їх із собою, як у магазині, а також класно провести час у барі», – розповідає Сергій Клімов у коментарі Віледжу.
Формат: винний бар і магазин
Коли: 25 червня
Де: вулиця Гетьмана Павла Скоропадського, 25
«Реберня»

Третій заклад у форматі «Реберні» від львівської компанії «Холдинг емоцій !FEST» («Криївка», «Найдорожча ресторація Галичини», «Дуже висока кухня») планують відкрити на лівому березі Києва. Це формат, що спеціалізується на смажених свинячих реберцях. Заклад розташують у мультифункціональному бізнес-центрі The Bridge. Площа майбутнього закладу понад 1100 квадратних метрів, він розрахований на 500+ гостей (разом із майданчиком). У межах приміщення працюватиме й демократичний бар «П’яна вишня».
Формат: ресторан
Коли: серпень
Де: проспект Бажана, 1
«БахчиSaray»

«БахчиSaray» – ресторан кримськотатарської кухні, який планують відкрити на колишній локації ресторану Carpaccio Cafe. Власники – Андрій і Дмитро Левинець, Олександр Алі. Це проєкт одеської ресторанної компанії G-Group, яка має заклади під брендами Kinza, Olivia, Mamma Italia, Сhin Chin в Україні, а також заклади в Румунії, Молдові, Угорщині.
Шеф-кухар ресторану Енвер Таіров (Eastman, «Селям», Shalom). У закладі готуватимуть страви кримськотатарської кухні в сучасній інтерпретації, зі збереженням автентичної подачі.
Формат: ресторан
Коли: липень
Де: Дніпровська набережна, 25
O’Cake

O’Cake – десертна кавʼярня третьої хвилі, зі спешелті-кавою, матчею та великим вибором американських тортів від шеф-кондитерки Інеси Польцевої. Власник – Валерій Пращук (ростерія LongShot, ресторан «Теревені»). Це буде шостий заклад десертної мережі O’Cake (з Вінниці) та перший у Києві.
Заклад відкривають на Подолі в Saga City Space, який розробив архітектор Олег Дроздов. Кав’ярня займатиме два поверхи та матиме власний цех на -1 поверсі. Інтерʼєр у стилі mid-century modern розробила британська студія EBBA.
Формат: кав’ярня-кондитерська
Коли: серпень
Де: вулиця Сагайдачного, 18 (ЖК Saga City Space)
«Деревій»

«Деревій» – кафе у дворику на Хрещатику поруч із кавʼярнею «Палітурка». Власниками є засновники кав’ярні Юрій Мельник і Семен Котляр-Ригель. Торік Семен долучився до лав ЗСУ, тож зараз операційною діяльністю займається Юрій.
Над меню працює Марина Піталова. У кафе планують готувати прості домашні страви to go, наприклад, ліниві вареники, сендвічі, літні салати. Облаштують кілька місць, щоб можна було поїсти поруч.
Формат: кафе
Коли: червень
Де: вулиця Хрещатик, 46-А
Musse


Musse – другий заклад кондитерської, який відкриють на Золотих воротах. Перша кондитерська Musse працює біля Майдану понад п'ять років, там роблять акцент на мусових тортах та еклерах. У новому закладі акцент зроблять на сніданках та основних стравах.
Формат: кондитерська
Коли: серпень
Де: вулиця Олеся Гончара, 32
Octo Bakery coffee hideout & pastry shop

Друга локація пекарні Octo Bakery відкривається в центрі на Володимирській. Це проєкт співзасновників кафе Blur Coffee та комплексу Octo Tower Саші Ченгової, Толіка Старіковського, Єгора Коновалова та Жені Білоусова. Заклад працюватиме у форматі повноцінного кафе з кавою, невеликим меню бранчів і випічкою.
Формат: кафе-пекарня
Коли: липень
Де: вулиця Володимирська, 69
Hood
Hood – заклад із «неформальним вайбом» на Шота Руставелі. «Свобода бути в просторі, з музикою, без правил, у тиші або в розмові. Безпека, що межує з нахабством. Команда – не «персонал», а частина спільного вайбу. Бариста, офіціанти, кухарі на одному рівні з гостями. Їжа – чесна, пряма. Те, що хочеш зʼїсти, коли тобі добре, або хочеш, щоби стало добре. Вулична щирість + внутрішній спокій, поєднаний з вайбом дому», – описують заклад у команді в коментарі Віледжу
Формат: бістро
Коли: серпень
Де: вулиця Шота Руставелі, 16
Перезапуск Naked Wine Bar на Рейтарській

Команда золотоворітських закладів «Піна», Suite 13, «Репетиція» – консалтингова компанія Bureau Business Ideas і Вікторія Рейнікова – перезапускають і керуватимуть проєктом Naked Wine Bar на Рейтарській. Наразі там продовжує працювати корнер із кавою, вином і випічкою.
В оновленому меню буде великий вибір біодинамічних вин, органіки та шампанського. Щодня – свіжі устриці й іспанські закуски. Ранковий формат доповнять сніданками, аффогато, матчею та випічкою.
Формат: винний бар
Коли: липень
Де: вулиця Рейтарська, 21/13