
5 закладів, які відкриють у Львові взимку
Віледж розповідає про п’ять закладів, на відкриття яких ми чекаємо взимку у Львові.
Пекарня-бістро Cheese bakery

Співзасновники Тетяна й Андрій Микитини готують до відкриття четвертий заклад Cheese bakery. Над оформленням простору працює команда I’m design під керівництвом Альони Бондар. Заклад розрахований на 70 посадкових місць.
Від самого відкриття й до 17:00 він функціонуватиме як пекарня зі сніданками та чизкейками, а із 17:00 й до закриття діятиме формат бістро. За пекарню відповідає бренд-пекарка й кондитерка Катерина Краус. Кухня – це комфорт-фуд від Анни Мельник (Jam Cafe).
кінець січня – початок лютого
адресу не розголошують
«Рамен Мо» від Нестора Шуманського
Ресторатор Нестор Шуманський відкриває другий заклад «Рамен Мо» у приміщенні свого іншого закладу «Крейзі Манкі» на Князя Романа. Формат «Крейзі Манкі» не зайшов так добре, як планували, а масштабування раменної планували давно, розповіли в команді. Кухнею керує бренд-шеф Shum group Ян Нгуен. Дизайн команда робить власними силами, планують 25 посадкових місць.
січень 2026 року
Князя Романа, 26
Ресторан «Маримо» на Краківській

Новий ресторан від «Маримо» планують відкрити на Краківській. Власники проєкту – Василь Будурович, Віталій Лунів, Олег Антохів і Дмитро Горячев. Дизайн розробила YOD Group. У закладі буде 60 посадкових місць всередині та 32 місця на терасі. Над кухнею працюватимуть шеф-кухарі Дмитро Касаткін і Дмитро Бігас (Porcomarco). У меню – європейська кухня з італійським акцентом, паста ручної роботи, морепродукти та локальні вина.

Ще один ресторан «Маримо» планують відкрити в березні в бізнес-центрі Helga (Княгині Ольги, 120). Інтер’єр також розробляють YOD Group – у закладі буде 105 посадкових місць усередині та 50 місць на терасі. Інформацію про шеф-кухаря на цій локації в БЦ Helga наразі не розголошують.
січень 2026 року
Князя Романа, 26
Бургерна Epic на набережній Duck’s Lake


Новий заклад мережі «Цукор груп» відкривають на перетині Сихівського та Франківського районів. Локація орієнтована переважно на місцевих жителів. Співзасновники проєкту – Марія Красота та Василь Буженик.
Інтер'єр команда розробляє самостійно. Планують велику залу на 177 посадкових місць. У просторі проводитимуть івенти та вечірки.
За кухню відповідає Василь Кіцай, який є шеф-кухарем першої бургерної Epic на Галицькій. У меню залишаються бургери, сирні ванни та мілкшейки. Також додадуть спешл-бургер із м'ясом сухої витримки, яке готують від 21 до 60 днів.
грудень
Наукова, 3
Кафе «№8 breakfast, pizza & bar» на Дорошенка


Кафе відкривають у центрі міста вже в грудні. У меню поєднують сніданки, що подають протягом усього дня, піцу та коктейлі. Інтер'єр мінімалістичний.
грудень
Дорошенка, 8