Ресторація «Бавовна», що біля Арсенальної площі, запустила благодійне «Меню вражень» з авторськими стравами від шеф-кухарів Дмитра Кривошапа й Альони Смірнової.

Благодійну акцію ініціювали напередодні Дня захисту дітей, який відзначають 1 червня, разом із громадською організацією Gen.Ukrainian, що спеціалізується на питаннях дитинства у воєнний час і ментальної реабілітації дітей, які постраждали внаслідок війни.

До ГО перераховуватимуть 500 гривень із кожного «Меню вражень». До 1 червня хочуть зібрати 50 000 гривень. «Меню вражень» готуватимуть щодня з 13:00 до 21:00.

Протягом травня можна буде замовити дегустаційний сет із шести страв, приготованих на відкритому полум’ї. Туди входять хліб на заквасці з трьома видами масла, устриці, голець, тяван-мусі (несолодкий заварний крем із шацького вугра, вершків і водоростей), риба чи м’ясо й десерт «Смажений чай і молоко». Сет коштує 2300 гривень.

Крім того, можна придбати подарунковий сертифікат на «Меню вражень», що діятиме з 13:00 за умови попереднього бронювання столика.

   

Ресторація «Бавовна» почала роботу неподалік від Арсенальної площі, в одному з приміщень ревіталізованого заводу «Арсенал», у вересні 2023 року. 

   

Ми поговорили з психологинею Оксаною Шльонською, яка курує реабілітаційний проєкт Gen Camp, що допомагає дітям пережити травму внаслідок воєнних злочинів.