Благодійний фонд «Волонтерська» запустить у Харкові проєкт «Лавка деокупації», щоби підтримати мешканців звільнених сіл.

«Лавка деокупації» працюватиме у фудпросторі «7йсклад». Тут продаватимуть овочі (і не тільки), які виростили мешканці деокупованої Харківщини, анонсують у команді.

За їхніми словами, так хочуть відновлювати сільські господарства, створювати економічну незалежність для мешканців й повертати їх до життя, а також – щоб у харків’ян був доступ до фермерських продуктів. Відкриття анонсують у червні.

   

Харків – одне з багатьох міст в Україні, що щодня потерпає від обстрілів. До кордону з Росією близько 30 кілометрів, через що ракети й снаряди «прилітають» майже миттєво. Крім того, у місті діють відключення світла, що можуть сягати до девʼяти годин на день, електротранспорт не працює з цих же причин.

Бізнеси, утім, продовжують працювати: хтось відновлюється після влучання російських ракет, а хтось відкриває нову справу. Ми розпитали, як живе й виживає виробник іграшок Dodo Toys, кафе традиційної кухні «Сніданішна» й архітектурна студія IK-Architects, а також незалежний театр «Нафта», що працює не тільки попри обстріли й відключення світла, а й заборону театрів у Харкові.

Обкладинка: Instagram-сторінка «Лавка деокупації»