«Львівська майстерня шоколаду» створила колекцію шоколаду, присвячену архітекторові Івану Левинському і його спадку. 

Це 3D-моделі шоколадних тафель із геометричним і флористичним орнаментами, які притаманні сецесійному Львову. За основу взяли кераміку фабрики Левинського, а також національні мотиви й  колористику, які він використовував у своїх роботах, пояснюють у команді.

До колекції ввійшли набори марципанових, шоколадно-горіхових і шоколадно-фруктових цукерок. Це, зокрема, «Чоколядова сецесія» із чорносливом і коньячною вишнею, а також «Марципановий орнамент» з горіховою, фруктовою, кавовою начинками й із карамельним, коньячним і трояндовим смаками.

Серед іншого – набори тафель «Кахлі Левинського» з білого, молочного й чорного шоколадів із цільним мигдалем і з цільним лісовим горіхом.

«Нова шоколадна колекція – вираз нашої шани та вдячності Іванові Левинському й заклик до пізнання Львова – міста, у якому живемо і яке передамо в спадок», – кажуть у команді. 

   

Іван Левинський – український архітектор і будівничий, який працював, зокрема, у стилі «гуцульської сецесії». Серед деяких його робіт – будівля страхового товариства «Дністер», палац графів Семенських-Левицьких, прибуткова кам’яниця Казимира Скварчинського, вілла Володимира Кузьмовича (приміщення Наукового товариства імені Тараса Шевченка) і будинок Музичного товариства імені Миколи Лисенка. 

Обкладинка й фото: «Львівська майстерня шоколаду»