Міське кафе «Мінімаліст» в центрі Одесі перевідкрили в новому форматі.

Тепер заклад фокусується на сніданках і бранчах. У меню є сирники й авокадо-тости. Також можна замовити етажерки зі сніданком, салатом і десертом. До сніданків подають каву й ігристе вино.

 Картопляний дерун із лососем-гравлакс

 275 гривень

 Скандинавський сніданок

 195 гривень

 Сирники з заварним кремом і джемом з троянди

 185 гривень

 Сирники з манго

 185 гривень

 Етажерка №2 з дерунами й ростбіфом

 345 гривень

 Авокадо-тост із яйцем пашот

 230 гривень

 Лимонно-маковий тарт

 85 гривень

 Фільтр кава

 75 гривень

«Сніданки й бранчі – це про початок дня, а як день зустрінеш, так і проведеш. Ми хотіли трішки наповнити його радістю, легкістю, чого зараз так не вистачає, тому зробили яскраві акценти у стравах, дизайні й елементах декору», – кажуть у команді закладу.

У закладі відійшли від стриманого скандинавського дизайну, який був тут із 2017 року, і вирішили зробити «фрустрацію». Тепер тут жовті стелі й стільці, зелено-чорна плитка й чорна «обпалена» деревʼяна підлога. Дизайн інтерʼєру робив угорський дизайнер Каро Голвап.

Заклад pet-friendly, а також має генератор у разі блекаутів.

Коли:

08:00–17:00 (щодня)

Де:

Одеса, вулиця Італійська, 31 (раніше – Пушкінська)

номер:

099 73 97 959

Instagram

@mnmlst.cafe

   

  •  Заклад відкрили у 2017 році, проте через коронавірус, реставрацію фасаду будинку, яка тривала три роки, і повномасштабне вторгнення кафе вирішили закрити на три місяці. Його перевідкрили в тестовому «тихому» режимі 14 листопада 2024 року.
  • Редакція Віледжа розповідала про заклади, що відкрили в Україні цього жовтня. Серед них – новий Honey, чіберечні в Запоріжжі й Києві, а також переосмислення їжі дитинства в пекарні-бістро Mari і львівському кафе «Рій». Також ми писали про відкриття вересня.