Близькосхідна кухня в міському кафе «Оранжерія» у Рівному
Міське близькосхідне кафе «Оранжерія» почало роботу в тестовому режимі в центрі Рівного.


Власники – Владислав Пузирко та Микола Захаров, співзасновники Oregano Group (доставка суші та піци Oregano Delivery, Oregano Café). «Поштовхом до створення закладу стало знайомство з бренд-шефом Олексієм Краковським (Adelle, Coco, Liberty Diner), який довго працював із близькосхідною кухнею та ділиться нею як чимось глибоко особистим», – розповідає Микола Захаров у коментарі Віледжу.

У кафе не копіювали конкретну кухню, а створювали авторську інтерпретацію, де поєднуються впізнавані позиції та локальні шефські варіації. Шеф-кухарем «Оранжерії» став Емірсін Мухарас, за бар відповідає Володимир Гарбарець (The Room Wine Bar).
Сніданковий хумус
275 гривень
Шашлик із перцями падрон
215 гривень
Капуста лінива «Рівненська»
175 гривень
Смажений халумі
280 гривень
Томати в хересі з лимонним йогуртом
195 гривень
Перець капі фарширований курячим фаршем
300 гривень

За інтер’єр відповідає сімейна дизайн студія Takismo. Для створення закладу реставрували будівлю 1920-х років періоду Другої Речі Посполитої. У процесі реставрації зберегли автентичні цегляні стіни та дерев’яну підшивку стелі.


В інтер’єрі поєднали натуральні матеріали – амбарний дуб, нержавну сталь, шкіру, декоративну мозаїку й промислову бетонну підлогу. Атмосферу доповнює освітлення з вінтажними плафонами та зимовий сад.
Віледж розповідає про заклади, що відкрили в Києві у квітні. Серед відкриттів – кафе Katimo Matcha Club у дворику на Рейтарській, бургерна «вихідного дня» OG Burger на Подолі, піца та рамен у кафе «Люся» в ЖК «Французький квартал – 1», кав’ярня «свідомого споживання» Concept на Бульварно-Кудрявській.
обкладинка та фото: надані закладом Віледжу