Оновлена вермутерія «Гільда» на Золотих воротах почала роботу в тестовому режимі. Проєкт заснувала команда з «Бар/13».

Концепція «Гільди» народилася під час пандемії, коли засновники вирішили створити домашній вермут, як у класичних іспанських вермутеріях. «Тоді вирішили трансформувати попередній проєкт стритфуду «ЇZH» у класичну вермутерію з повноцінним меню, широким вибором вермутів, вин та коктейлів, а також з власним маркетом. Попри виклики повномасштабного вторгнення, нам вдалося запустити «Гільду» восени 2022 року», – розповідають у закладі.

З початку зими 2024 року в закладі працювали над оновленням інтер’єру, доопрацювали меню та барну карту. В «Гільді» сконцентрувалися на іспансько-португальській кухні та спробували відтворити атмосферу традиційної вермутерії.

За кухню відповідає шеф-кухар Влад Макарук («Каштан»), бренд-бармен – Максим Яцюта. Візуальне оновлення інтер'єру робила Мар'яна Деласа (Opa Opa, «Сицилійський дворик»).

У меню додали тапас [іспанські закуски], нові домашні вермути, оновлені коктейлі та натуральні вина. А ще з’явився хлібний корнер, контактний бар, новий функціональний маркет з крафтовими продуктами. Також планують проводити попапи.

У залі «Гільди» 40 посадкових місць. Також працює літня тераса. Заклад пет-френдлі. Зараз працює з п'ятницю по неділю з 12:00 до 23:00.