Нью-йоркський ресторан Eleven Madison Park з 14 жовтня знову подаватиме страви з риби, м’яса і фірмової качки з лавандовим медом, повідомив шеф Даніель Хамм.

Чому змінили меню

Рішення повернути продукти тваринного походження пов’язане з відгуками гостей – частина відвідувачів почувалася «виключеною» з досвіду ресторану через відсутність вибору, каже Хамм. Він називає це кроком назустріч гостинності й доступності, зберігаючи «сильний рослинний фундамент».

Найкращий спосіб і далі підтримувати plant-based кухню – дозволити всім сісти за один стіл

Даніель Хамм, шеф-кухар

Трендвочерка у ресторанній сфері Юлія Чеснокова зазначила, що таке рішення продиктоване кількома факторами: складністю продажу приватних заходів із повністю веганським сетом, падінням продажів вина і виснажливістю творчого процесу при створенні винятково рослинного дегустаційного меню: баланс між принципами й очікуваннями гостей, економічною стійкістю й емоційним досвідом стає ключовим викликом для вегетаріанських і особливо fine dining концепцій, додає вона.

Як працюватиме новий формат

Меню залишатиметься переважно рослинним, але в окремих стравах будуть морепродукти і м’ясо. Гостям також залишать можливість замовити повністю рослинні сети. Резервування на новий сезон відкриється 1 вересня, а оновлене меню стартує з 14 жовтня.

   

У 2021 році Eleven Madison Park відмовився від усіх продуктів тваринного походження після пандемії, зробивши ставку на рослинну кухню. Заклад отримав три зірки Michelin за повністю веганське меню і розробив власну «кулінарну мову» з безмасляних мільфеїв, безе без яєць і рікоти з мигдального молока.

Обкладинка й фото: Eleven Madison Park