У Дніпрі відкрився ресторан «Сузір’я», шостий проєкт Varfamily у місті й восьмий загалом у портфоліо компанії.

Засновники Varfamily Анастасія й Олександр Варави називають «Сузір’я» символом професійної зрілості команди. «Це проєкт, у якому зібрався увесь наш досвід – як професійний, так і людський. «Сузірʼя» говорить мовою зрілої гастрономії, де їжа – міст між пам’яттю і майбутнім» – коментує співзасновниця Анастасія Варава.

Формат ресторану зосереджений на знайомій їжі, яку подають із використанням сучасних гастрономічних технік. Кухнею керує шеф-кухар Антон Зенченко. Його підхід – це робота зі смаком і змістом, кажуть в команді.

«Меню будується як діалог із територією, людьми, сезонністю і відчуттям дому», зазначили засновники. У винній карті – 37 українських вин і 35 європейських позицій.

Простір закладу займає два поверхи на 120 посадкових місць. У ресторані є відкрита кухня, кондитерська вітрина, дитяча кімната і панорамні вікна, які влітку перетворюють простір на терасу.

Коли: 18:00–22:00

Де: Дніпро, вулиця Магдебурзького права, 4

Instagram:@suzirya.restaurant

   

У 2024 році закрили бістро «Ринкові» у Дніпрі від Varfamily, який запустили ще у 2018 році. За цей період його переформатовували, але на початку 2024-го фаундери ухвалили рішення про закриття. Проте вони продовжують розвивати інші свої формати в місті – американське кафе Brooks, Varburger, кафе паназійської кухні Black Sheep, кафе близькосхідної кухні Moshe. Також працює їхній ресторан Renée у Франції, Ніцці.

Обкладинка й фото: надані Віледжу закладом