Ресторани Gastro Family до Дня Незалежності готуватимуть страви з тимчасово окупованих територій
До Дня Незалежності у ресторанах Gastro Family готуватимуть страви за рецептами з тимчасово окупованих українських територій.
До акції долучились дев'ять ресторанів. У них подаватимуть страви певного регіону за рецептами українських волонтерів, акторів та активістів.
Які страви будуть:
- бурма і язма з Криму від кримськотатарської активістки Еліни Новохацької в «Останній Барикаді»
- авдіївська каша від волонтерки, завідувачки народного музею історії міста Авдіївка Тетяни Перевєрзєвої у ресторані «Канапа»
- м'ясо по-чабанськи з лівобережної Херсонщини від акторки театру й кіно Анастасії Пустовіт та засновниці екоферми «Лиманська коза» Олени Бєлозоренко у ресторані Vatra
- караїмські пиріжки з Мелітополя від волонтерки й керівниці простору допомоги «Мелітополь. Саме. Тут. Київ» Катерини Лещенко в мережі ресторанів «Барсук»
- креветки під південним соусом з Бердянська від художниці й волонтерки Марії Юдіної в Oxota na Ovets
- чібереки чір-чір з Маріуполя від акторки театру й кіно Тетяни Міхіної в ресторані «Любчик»
- шахтарський торт з Луганська від блогерки Ellevika (Вікторії Олійник) та спортсмена-пауерліфтера Миколи Баранніка у «Канапка-барі»
Страви готуватимуть до 20 вересня 2025 року. Частину прибутку перерахують БО «БФ Армія Волонтерів», яка допомагає вимушеним переселенцями.
Український ювелірний бренд Kochut разом з United24 випустив срібну підвіску у формі монумента «Батьківщина-мати» до Дня Незалежності.
Обкладинка: Олена Захарченко