У Мілані (Італія) оголосили переможців премії The Best Chef Awards 2025 – перше місце вдруге поспіль отримав данський кухар Расмус Мунк.

Топ три шефи

Расмус Мунк, власник копенгагенського ресторану Alchemist, відомий тим, що «поєднує у своїх меню науку, мистецтво і театральні прийоми». Друге місце посіла Ана Рош зі словенського Hiša Franko, яка працює з місцевим теруаром і створює «сміливі дегустаційні меню». Третім став Хіманшу Саїні з дубайського Trèsind Studio, що «переосмислює індійську кухню, поєднуючи модерністську точність із повагою до традицій».

Спеціальні нагороди

Окремо відзначили кухарів у спеціальних категоріях. Цьогоріч з’явилися дві нові номінації – «Найкраща гуманність» і «Найбільший візіонер».

  • Найкраща гуманність (The Best Humanity): шефи World Central Kitchen, заснованої Хосе Андресом – за допомогу під час криз у різних країнах
  • Найкращий візіонер (The Best Visionary): Массімо Боттура (Osteria Francescana, Італія) – за внесок у розвиток сучасної гастрономії
  • Найкраща кондитерка (The Best Pastry Award): Піа Салазар (Nuema, Еквадор)
  • Найкращий теруар (The Best Terroir Award): Дебора Фадул (Diacá, Гватемала)
  • Найкраща креативність (The Best Creativity Award): Джейсон Лю (Ling Long, Китай)
  • Найкраще гастрономічне мистецтво (The Best Food Art Award): Кіке Дакоста (Quique Dacosta, Іспанія)
  • Найкращий новачок (The Best New Entry Award): Пратік Садху (Naar, Індія)
  • Найкращий гастрономічний досвід (The Best Dining Experience Award): Аніка Мадсен (Iris, Норвегія)
  • Найкраща наука (The Best Science Award): Дієго Герреро (DSTAgE, Іспанія)
  • Найкращий на думку професіоналів (The Best Voted by Professionals Award): Хіманшу Саїні (Trèsind Studio, ОАЕ)
  • Найкраще нове покоління (The Best NextGen Award): Себастьян Хіменес (Ræst, Фарерські острови)
  • Найкращий у Мілані (The Best Milan Award): Андреа Апреа (Andrea Aprea, Італія)
  • Походження і майбутнє (The Best Origins & Future Award): Дієго Россі (Trippa, Італія)

   

У Турині (Італія) оголосили результати міжнародного рейтингу The World’s 50 Best Restaurants 2025. До найкращих десяти ресторанів увійшли по два ресторани з Перу та з Іспанії, ресторани зі столиці Франції та Мексики, Таїланду і Японії. Серед першої десятки – три найкращі ресторани 2025 року в Азії, Північній Америці та Європі. Детальніше ми писали тут.

Обкладинка й фото: The Best Chef Awards