У Львові відкрили такерію «Пані Фріда» на вулиці Академіка Підстригача, де поєднують мексиканську кухню з галицьким колоритом.

Ідея закладу – познайомити гостей з автентичною мексиканською кухнею. Концепція виросла з досвіду одного з партнерів, який відкрив у Латинській Америці успішну такерію. Тут вирішили не копіювати брендинг, а створити «мексикансько-карпатський» формат. Так у закладі з’явилася легенда про пані Фріду, натхненну мексиканською художницею Фрідою Кало, яка приїхала навчати гуцулів готувати тако.

Заклад відкрив холдинг емоцій !FEST, який працює з 2007 року у Львові й має активи в різних сферах, зокрема в девелопменті, видавничій справі, пошитті одягу, готельній справі, освіті, трейдингу кавового зерна тощо.

Їжу в кафе «Пані Фріда» готує шеф Петро Гула, а барне меню допомагав розробляти бар-менеджер Денис Одарчук. Тут подають тако, буріто, кесаділью, начос, чурос, крафтові алкогольні напої й пиво.

Тако Al Pastor

185 гривень

Тако Hongos

185 гривень

Буріто Suadero

250 гривень

Кесаділья Al Pastor

270 гривень

Начос Camaron

280 гривень

Чурос

145 гривень

Tequila

170 гривень

Пиво «Пан Лучадор»

129 гривень

Заклад розрахований на 42 місця всередині та ще 40 на літньому майданчику. Дизайн розробляли Вікторія Фартушна, Ольга Лешовська та команда артвідділу !FEST. Інтер’єр поєднує карпатські та мексиканські мотиви, а частково – вигаданий декор, що синтезує гуцульську і латиноамериканську естетику.

Кафе pet-friendly і доступне для маломобільних людей, зазначають в команді.

Коли: 12:00–22:00

Де: Львів, вулиця Академіка Підстригача, 1-Б

Instagram: @pani.frida

Телефон: +380675816226

Першу такерію «Пані Фріда» відкрили на Шевській вулиці у Львові у серпні 2024 року. Шеф-кухар Юрій Кошик поїхав до Мексики, щоб на місці дізнатися всі тонкощі приготування тако. 

Обкладинка й фото: надані Віледжу закладом