У Києві є чимало закладів, де страви зручно брати із собою. Віледж розповідає про 9 закладів, де їжа у форматі to go лишається так само цікавою, як і в тарілці.

Am bistro

Проєкт запустили в Чеховському провулку як віконце з пиріжками в листопаді 2024 року, а вже за місяць відкрили повноцінне бістро. Це проєкт бар-шефа Андрія Петруся й шефині Карини Громової. У серпні 2025 року замість пиріжків у віконці to go з’явилися млинці із солоними та солодкими начинками, які готує мама співзасновника Андрія Петруся.

З меню:

млинець із копченою свининою та чедером

169 гривень

млинець із трьома сирами та лисичками

179 гривень

млинець із маком і вишнями

169 гривень

 Чеховський провулок, 3   08:00–18:00 (вікно), 10:00–22:00 (бістро)  

 Instagram

Chicken Konteynered

Формат офіційно запустили в лютому 2025 року в приміщенні одного з магазинів-барів мережі Konteyner. У меню стритфуд-локації основою є ціле або половина курчати, до якого можна додати соуси та гарніри (картопля фрі, салат коул-слоу, олів'є, пікантну моркву та капонату). Також пропонують курячі стрипси, тако з куркою або фалафелем і паніровані перчики халапеньйо, фаршировані крем-сиром.

З меню:

ціле курча + картопля фрі + сайд і соус на вибір

550 гривень

половина курчати + сайд і соус на вибір

290 гривень

тако

90 гривень

халапеньйо поперс

210 гривень

 Велика Васильківська, 41   12:00–23:00   Instagram

Fruit+Veg

Веганський заклад на Симона Петлюри з’явився після ребрендингу восени 2023 року – раніше це була частина мережі Orang + Utan. Концепція залишилася незмінною, Fruit+Veg спеціалізується на веганських стравах з акцентом на форматі to go. У меню – сендвічі та роли, бургери, салати, десерти – усе у зручному пакуванні для споживання на ходу.

З меню:

сендвіч сейтан з авокадо

20 гривень

шаурма із сейтаном

220 гривень

салат олів'є із соусом тартар

170 гривень

бургер із біфштексом із сейтану

250 гривень

 Симона Петлюри, 16   10:00–22:00   Instagram

Hungry Eyes

Сендвіч-шоп від засновника бару The Cinematographer’s Party та T.C.Pizza запустили в липні 2025 року біля Пейзажної алеї. У меню 10 видів сендвічів, які готують у фірмовій «тигровій» булці, також відомій як «dutch crunch» – вона має хрустку, потріскану скоринку, що нагадує тигрові смуги. Усі інші компоненти сендвічів також виготовляють самостійно, зокрема, шинку, соуси та мариновані сезонні овочі й фрукти. Сендвіч можна замовити в повноцінному форматі вагою пів кілограма або в меншій версії.

З меню:

сендвіч із ростбіфом і соусом із рожевого хрону

275/465 гривень

сендвіч з індичкою та беконом

240/420 гривень

сендвіч із гливами та чедером

200/380 гривень

сендвіч із креветками та сичуанським майонезом

275/465 гривень

 Велика Житомирська, 34   11:00–21:00 (із середи до неділі до 22:00)   Instagram

Momoshi

Паназійське бістро відкрили на вулиці Басейній у січні 2025 року. Формат to go є ключовою особливістю – усі страви пакуються в спеціальне паковання для зручного споживання поза межами бістро. У меню є хенд-роли, суші-бургери, рамен і том ям, боули, страви вок і темпура.

З меню:

хенд-рол із лососем і сніжним крабом

295 гривень

рисовий бургер із тартаром із лосося та креветки

340 гривень

локшина харусаме з яловичиною і соусом блек-пеппер

330 гривень

курка стір-фрай з овочами та кокосовим рисом

260 гривень

 Басейна, 17   10:00–22:00   Instagram

«Мусафір»

Ресторан кримськотатарської кухні на Подолі відкрив поруч із закладом віконце зі стравами навинос. У ньому діє скорочене меню з акцентом на чебуреки та янтики. Також у меню самса, плов, манти, пахлава, баклава.

З меню:

чебурек з яловичиною

90 гривень

янтик із грибами

90 гривень

самса

76 гривень

манти з яловичиною

166 гривень

 Притисько-Микільська, 2   10:00–22:00   Instagram

Pita

Ресторан ізраїльської кухні працює на вулиці Євгена Чикаленка з жовтня 2019 року. Основна позиція в меню – піта, пропонують вісім видів, зокрема з креветками або з фалафелем. Окрім цього, можна замовити хумус у шести варіаціях і кілька салатів.

З меню:

піта креветка

439 гривень

піта чизбургер

309 гривень

піта фалафель

239 гривень

піта шніцель

269 гривень

 Євгена Чикаленка, 39   10:00–21:00 (вихідні з 11:00)   Instagram

Remi cafe

Кафе на першому поверсі пам’ятки архітектури «Будинок Мороза» запустили у квітні 2024 року. Зараз кухнею керує шеф-кухар Нікіта Позняк (Nisha) – готують сніданки цілий день, пасту, випічку та піцу. Із собою можна взяти піцу-сендвіч, яку готують на ферментованому 48 годин тісті з чотирма видами начинки.

З меню:

піца-сендвіч із салямі напуле та страчателою

440 гривень

піца-сендвіч із прошуто котто та моцарелою

420 гривень

піца-сендвіч із прошуто крудо та страчателою

440 гривень

піца-сендвіч із ростбіфом, моцарелою та томатами

470 гривень

 Павла Скоропадського, 11/61   9:00–22:00   Instagram

Street Kim

Корейський стритфуд від власників Kim Kimchi BBQ відкрили на Хмельницького в березні 2024 року. У меню зібрали популярні страви з ринків столиці Південної Кореї Сеула. Пропонують, зокрема, корндоги, UFO-бургер, корейські пельмені манду, рамьон і самгак кімпаб [рисові трикутники в листі норі з начинкою].

З меню:

самгак-кімпаб із лососем

185 гривень

кімчі-рис із креветкою

280 гривень

корн-дог із сиром

190 гривень

курка по-корейськи

315 гривень

 Богдана Хмельницького, 9a   12:00–22:00   Instagram