
Піца-сендвіч, чебуреки, млинці: це 9 закладів Києва з форматом to go
У Києві є чимало закладів, де страви зручно брати із собою. Віледж розповідає про 9 закладів, де їжа у форматі to go лишається так само цікавою, як і в тарілці.
Am bistro

Проєкт запустили в Чеховському провулку як віконце з пиріжками в листопаді 2024 року, а вже за місяць відкрили повноцінне бістро. Це проєкт бар-шефа Андрія Петруся й шефині Карини Громової. У серпні 2025 року замість пиріжків у віконці to go з’явилися млинці із солоними та солодкими начинками, які готує мама співзасновника Андрія Петруся.
З меню:
млинець із копченою свининою та чедером
169 гривень
млинець із трьома сирами та лисичками
179 гривень
млинець із маком і вишнями
169 гривень
Чеховський провулок, 3
08:00–18:00 (вікно), 10:00–22:00 (бістро)
Chicken Konteynered


Формат офіційно запустили в лютому 2025 року в приміщенні одного з магазинів-барів мережі Konteyner. У меню стритфуд-локації основою є ціле або половина курчати, до якого можна додати соуси та гарніри (картопля фрі, салат коул-слоу, олів'є, пікантну моркву та капонату). Також пропонують курячі стрипси, тако з куркою або фалафелем і паніровані перчики халапеньйо, фаршировані крем-сиром.
З меню:
ціле курча + картопля фрі + сайд і соус на вибір
550 гривень
половина курчати + сайд і соус на вибір
290 гривень
тако
90 гривень
халапеньйо поперс
210 гривень
Велика Васильківська, 41
12:00–23:00
Instagram
Fruit+Veg


Веганський заклад на Симона Петлюри з’явився після ребрендингу восени 2023 року – раніше це була частина мережі Orang + Utan. Концепція залишилася незмінною, Fruit+Veg спеціалізується на веганських стравах з акцентом на форматі to go. У меню – сендвічі та роли, бургери, салати, десерти – усе у зручному пакуванні для споживання на ходу.
З меню:
сендвіч сейтан з авокадо
20 гривень
шаурма із сейтаном
220 гривень
салат олів'є із соусом тартар
170 гривень
бургер із біфштексом із сейтану
250 гривень
Симона Петлюри, 16
10:00–22:00
Instagram
Hungry Eyes

Сендвіч-шоп від засновника бару The Cinematographer’s Party та T.C.Pizza запустили в липні 2025 року біля Пейзажної алеї. У меню 10 видів сендвічів, які готують у фірмовій «тигровій» булці, також відомій як «dutch crunch» – вона має хрустку, потріскану скоринку, що нагадує тигрові смуги. Усі інші компоненти сендвічів також виготовляють самостійно, зокрема, шинку, соуси та мариновані сезонні овочі й фрукти. Сендвіч можна замовити в повноцінному форматі вагою пів кілограма або в меншій версії.
З меню:
сендвіч із ростбіфом і соусом із рожевого хрону
275/465 гривень
сендвіч з індичкою та беконом
240/420 гривень
сендвіч із гливами та чедером
200/380 гривень
сендвіч із креветками та сичуанським майонезом
275/465 гривень
Велика Житомирська, 34
11:00–21:00 (із середи до неділі до 22:00)
Instagram
Momoshi


Паназійське бістро відкрили на вулиці Басейній у січні 2025 року. Формат to go є ключовою особливістю – усі страви пакуються в спеціальне паковання для зручного споживання поза межами бістро. У меню є хенд-роли, суші-бургери, рамен і том ям, боули, страви вок і темпура.
З меню:
хенд-рол із лососем і сніжним крабом
295 гривень
рисовий бургер із тартаром із лосося та креветки
340 гривень
локшина харусаме з яловичиною і соусом блек-пеппер
330 гривень
курка стір-фрай з овочами та кокосовим рисом
260 гривень
Басейна, 17
10:00–22:00
Instagram
«Мусафір»


Ресторан кримськотатарської кухні на Подолі відкрив поруч із закладом віконце зі стравами навинос. У ньому діє скорочене меню з акцентом на чебуреки та янтики. Також у меню самса, плов, манти, пахлава, баклава.
З меню:
чебурек з яловичиною
90 гривень
янтик із грибами
90 гривень
самса
76 гривень
манти з яловичиною
166 гривень
Притисько-Микільська, 2
10:00–22:00
Instagram
Pita


Ресторан ізраїльської кухні працює на вулиці Євгена Чикаленка з жовтня 2019 року. Основна позиція в меню – піта, пропонують вісім видів, зокрема з креветками або з фалафелем. Окрім цього, можна замовити хумус у шести варіаціях і кілька салатів.
З меню:
піта креветка
439 гривень
піта чизбургер
309 гривень
піта фалафель
239 гривень
піта шніцель
269 гривень
Євгена Чикаленка, 39
10:00–21:00 (вихідні з 11:00)
Instagram
Remi cafe


Кафе на першому поверсі пам’ятки архітектури «Будинок Мороза» запустили у квітні 2024 року. Зараз кухнею керує шеф-кухар Нікіта Позняк (Nisha) – готують сніданки цілий день, пасту, випічку та піцу. Із собою можна взяти піцу-сендвіч, яку готують на ферментованому 48 годин тісті з чотирма видами начинки.
З меню:
піца-сендвіч із салямі напуле та страчателою
440 гривень
піца-сендвіч із прошуто котто та моцарелою
420 гривень
піца-сендвіч із прошуто крудо та страчателою
440 гривень
піца-сендвіч із ростбіфом, моцарелою та томатами
470 гривень
Павла Скоропадського, 11/61
9:00–22:00
Instagram
Street Kim


Корейський стритфуд від власників Kim Kimchi BBQ відкрили на Хмельницького в березні 2024 року. У меню зібрали популярні страви з ринків столиці Південної Кореї Сеула. Пропонують, зокрема, корндоги, UFO-бургер, корейські пельмені манду, рамьон і самгак кімпаб [рисові трикутники в листі норі з начинкою].
З меню:
самгак-кімпаб із лососем
185 гривень
кімчі-рис із креветкою
280 гривень
корн-дог із сиром
190 гривень
курка по-корейськи
315 гривень
Богдана Хмельницького, 9a
12:00–22:00
Instagram