The Village Україна розповідає про заклади, які щойно відкрились.
На Бессарабській площі, 7 відкрився новий заклад cім’ї ресторанів Дмитра Борисова — «Бессарабія». Назва символічна з кількох причин. Найочевидніша — адреса ресторану, крім того — Дмитро та Олена Борисови мають одеське коріння. Але найважливіше — це акцент на кухні та традиціях Бессарабського регіону.
![](http://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/3645ZBLwmQPGnMySa61fIA.png)
Фотографії
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/v9ei8XdVYiWgnCBPWPHhXA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/FCYfQOpE3DzUSSLaKcT6pw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/RaJHhzbMHAv5vxM5KIbF7g-wide.png)
Марія Банько
PR сім’ї ресторанів Дмитра Борисова
«Коли ми говоримо про нову українську кухню, це вже не сприймається як жарт, це один із серйозних трендів, який розвивається. У національній кухні є поняття кухні регіональної. Вона дозволяє сфокусуватися на певних продуктах, характерних для регіону техніках і вже далі це все розвивати. Бессарабський регіон прекрасний по продуктах: це річкова риба з Дунаю, Прута, Дністра, яка в ресторанах взагалі не буває представлена, інколи ще судак. Як з’ясувалося — це дуже цікаві продукти і вони гарно сприймаються. Така ж історія з морем».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/AfAY85rWtiH8pPBgoPu87Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/2u0uleZqQG4xrqBXmj6fAg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/rfZKC7HTReLmQyGAkS7NPQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/P0EiteysfWnf2rBSltELSA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/VLtfUkWP1ejrMQSGXM4hjQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/TsNgjqUeS7d1-L5Yq88hpg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/tZa6KBhVTkP_m7o8eRuBPw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ymZ6CkQ1zuX-VoEwVaZ1Ow-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/bvus6SeAIOI3zrRI6ydvNw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/W2UWQ7a2IiCFRmIUBJc5Qg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/QG46B-4kp5nJcBRQ5EVCIA-wide.jpg)
Бренд-шеф закладу – Дмитро Борисов, він займався розробкою ідей для страв та концепцією меню. Над виконанням цих ідей в закладі зараз працюють відразу три шефа з різними компетенціями — усі з гастро-сім’ї Дмитра Борисова.
Ігор Бочев
Далібор Міленкович (ресторан «Рибаlove»)
Євгеній Готовкін (ресторан «Ронін»)
У меню є жаб’ячі лапки, равлики, бички; традиційні бессарабські «макачки» та «мазанки» з фети, бринзи та іншіх сирів; форшмак з дунайського оселедця.
У м’ясному блоці на перший план вивели баранину: томлену в молоці, з трюфельним пюре і карамельним соусом; реберця. До усіх страв пасуватимуть українські вина від виробників, переважно одеських. З таких компонентів складається основа концепції ресторану.
Меню оновлюється постійно, головна умова — цікава ідея або продукт.
Уся риба постачається з одеського привозу. Вранці шефу на телефон надсилають фото, він робить замовлення, рибу привозять. У ресторані вона зберігається на льоду: день, максимум півтора. Для сезонної продукції використовується шокова заморозка, завдяки цьому вода не кристалізується у самій рибі. Коли приходить час розморозки, продукт зовні нічим не відрізняється від риби, яка була зловлена вчора.
Чорноморське seafood плато – 599 грн:
чорноморська устриця – 4 шт
тартар із шийки чорноморської рапани – 30 г
тартар з форелі – 30 г
севіче з судака – 30 г
севіче з дунайського оселедця – 30 г
відварні чорноморські креветки (рачки) – 100 г
раки – 150 г
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/dDS_IFl6CRoGN1o-jGl1ow-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/mw-cnq55flbSPf7b9hlFVA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/s0V2eAeflTx8UJIaVhAlKA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/nWB81enphREQmE-f_zbR8A-wide.jpg)
Кава / Чай
Більша частина чаїв готується у сифоні, це дозволяє отримати максимум смаку. Крім чорного та зеленого, є витримані пуери, альтернативна кава.
Для тих, хто хоче каву на безлактозному молоці, собівартість якого вища за коров’яче, у ресторані не змінюється ціна.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/VQRerv02hhVeR4F_jA_h8A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/RM_fRz5AZ_Wgl5VF8yY78g-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/w1lIJSLR2CVidkMqspzcKw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/2eZmao_ca6sATen0oDNxJg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/8CE1tfnBB-bUk6EHkWLdxA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/gB2Nn9d_tHw1yUVpwkZQ4g-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/wg6zfKGKV3thbP7rOHJrBw-wide.jpg)
Дизайн
Заклад відкрили на місці кав’ярні «Собака з’їла голуба». В інтер’єрі нічого кардинально не змінювали, оновили ідею ресторану, функціональне наповнення. З’явились бессарабські килими ручної роботи. Відразу на вході розмістили sea-food бар. Тут гості можуть вибрати рибу, яку одразу ж приготують — запечуть в солі, підсмажать на грилі або приготують на пару.
У другому залі є винна кімната, у підвалі розмістили коктейльний бар (шеф-бармен — Артем Лебедєв). Барна стійка працює як винна шафа для зберігання вина.
Бессарабія — kid-friendly заклад — для людей з дітьми є пеленальний столик.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/yjKHA8paxOwdW4-3YI_kkw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/oLKwTvBBbLEI-e6BRCqbqg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/VnaRjo4ZOXi5qT8INKcZSA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/XIyG1tnr0WDEreRbWfiFvg-wide.jpg)
З меню SEA-FOOD бару
Чорноморська устриця – 1 шт / 39 грн
Тартар з дунайського оселедця з мусом із авокадо та кав’яром осетра – 120 г / 89 грн
Севіче (маринована у фреші цитрусових риба з соусом на основі манго, томатів, перцю та кінзи) з дунайського оселедця – 120 г / 98 грн
Риба з вітрини (за бажанням гостя готується на грилі, в пергаменті, смажиться з овочами або запікається в солі)
Барабуля – 100 г / 98 грн
Сарган – 100 г / 98 грн
Судак – 100 г / 59 грн
З меню
Форшмак з дунайського оселедця – 100 г / 69 грн
Салат з креветками (рачками) та червоним кав’яром – 220 г / 149 грн
Чорба з баранячими тельбухами та печеним перцем – 300 г / 89 грн
Бессарабський торт з вишнею та маком – 140 г / 89 грн
Розмариновий крем-брюле – 140 г / 89 грн
Кава в сифоні – 500 мл / 65 грн
Коментарі
Підписатись