Нове місцеChicken Kyiv на Хрещатику
Ресторан в стилі 70-80-х з котлетою по-київськи від Діми Борисова
![Chicken Kyiv на Хрещатику — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/TxB4OrZDVAkTtvka30G66g-default.jpg)
Діма Борисов втілив давню мрію – відкрив заклад, присвячений найкращим деталям Києва періоду 70-80-х років. Це не ностальгія за радянським союзом, це уважний погляд в минуле – на розвиток міста та переосмислення найважливіших його моментів в одній локації.
Люстри 80-х з метро Олімпійська, блискучі дерев’яні поверхні, чеська стінка у бібліотеці (по таку колись стояли черги); книжки шістдесятників та серванти з високими келихами для гостей, торшери та настінні лампи, офіціантки у фартухах та рахунки у рибках. Ну, і легендарна котлета по-київськи, яка стала основою концепції закладу.
![](http://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/3645ZBLwmQPGnMySa61fIA.png)
Фотографії
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/SfaxkviVda1gzgDAZdPnSA-wide.png)
PR сім’ї ресторанів Дмитра Борисова
«У Києві є страва, про яку знають люди в усіх куточках світу – легендарна Chicken Kyiv Це дуже складний з технологічної точки зору продукт. Філе треба зачистити, відбити саме так, щоб воно добре просмажилось, але було соковите; паніровка має бути тонкою, але хрусткою. І от, коли ви розрізаєте котлету, а масло розтікається та змішується на тарілці з пюре та овочами, має відбуватися оцей «вау» ефект».
Ми три роки відпрацьовували технологію в «Канапі» та «Останній Барикаді» і ось нарешті отримали Chicken Kyiv того рівня, який нам подобається. Від першої ідеї, від першого лого, пройшло 4 роки».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/_zuRe_-nDXBnZWGUL83gfg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/0wfjLVOo3DgGAEOCJL6QbQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1Gp5wPFXoEc36iR25KkFwg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/hRGA8oF-xGzh_UGyJ21-tQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/JcQGR_7_rHtYZ8ovMUt_hQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1IJDIjATV4krNm1mZpLEvA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1ryRCOaPTu7jRMPs53NP4Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/K7t16sX1_586NojkqaOWAw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/F-xabeKGegzfccWNMoFeZQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Wwc9U43Mb6QSTjTRlsdUew-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/01ViyDWFvzE_ThFTGfDmTA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/mDT6PGY1HWRpljcQiejBMg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Up-LfsqWMrQ2VW-MnAlrmQ-wide.jpg)
Кухня
Основний продукт – курка: курча маленьке, каплуни, м’ясо яких більш ніжне, пулярка, яйця, і все, що можемо з цього зробити. У приготуванні страв використовується вся туша, кухня не працює з готовими грудками, які постачаються з фабрики. Це безвідходне виробництво, яке дозволяє у приготуванні задіяти усю курку.
Є мариновані яйця та торти з курячої печінки; сендвічі з рваною куркою у вершковій булці та сендвічі зі стегном; копчена курка та половинка курчати гриль; куряча ніжка з яблучним чатні, курячі крильця та курячі лапки в гострому соусі.
Також є навар з півня, який вариться по 8-12 годин і отримує смак, за насиченістю як у рамена. Єдина не куряча страва – Сhicken Kyiv з Судака.
Серед десертів доведеться обирати між «Павлова» з маракуйєю та класичним «Київським тортом» за аутентичним рецептом – горіхове безе, крем, фундук. Також є булочки з маком, горіховою пастою, медовик зі згущеним молоком, заварні тістечка та інші київські ласощі. Усю випічку готують з дня на день.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/kodd-kwPgQYyCJYrgwvndA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/-D6Cjc-VuA7QjdPE8ufQCQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Ptj7RYJdb74kDjwCeigdow-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/NsdwybWLZ3d7lbLoimvClg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/bs1j2HxtggVKuSOjQysSQg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/WVqsCGj6ENhWEy7NyslEHw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/oQUCJ41OE7FIThZXMCzixw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/7-dUEoD8dNU7hVlnyp_URg-wide.jpg)
З меню
Торт з курячої печінки з моркв'яною глазур'ю – 89 грн 54 коп
Густий навар з півня зі смаженим курячим стегном, копченою курячою грудкою, яєчною локшиною, маринованим яйцем та квашеними зеленими помідорами – 98 грн 11 коп
Сендвіч з рваною куркою у вершковій булці – 134 грн 19 коп
Курячі крильця / крила птеродактиля в гострому соусі з хрусткими овочами: селера, пастернак, морква, петрушка – 112 грн 89 коп
Класична котлета по-київськи з трюфельним пюре та овочами - 149 грн 73 коп.
Котлета по-київськи з судака з пюре та цвітною капустою, міксом салатів та овочами (томати, листя броколі, бебі-морква) – 189 грн 11 коп
Напої:
Лимонади:
Крем-сода / 300 мл
Буратіно / 300 мл
Дюшес / 300 мл
39 грн
Компот / 250 мл
Кисіль / 250 мл
Морс / 250 мл
22 грн
Сніданки у великому місті:
Основа:
курячий паштет, кав'яр оселедця, фермерське вершкове масло, соус на основі сиру, джем, 3 види свіжоспеченого хліба
Обирайте до цього:
Яйця Бенедикт з баликом осетра, чорним оситровим кав'яром, спаржею та сирним соусом
Омлет з курячою кров'яною ковбасою
Яєчня з курячими ковбасками
Гранола з джемом з чорної смородити та йогуртом
Сирники з двома соусами
Французький тост з карамельною помадкою
98 грн 19 коп
Важливо: сніданки у ресторані подаються з 8 до 12 у будні та з 9 до 13 у вихідні.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Up_HjzGe8-T5FRJijSi5IA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/yHOVKIZq1J-RG-s9pV7y-w-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/gZjpbPB4yXa3SEw4vfG50g-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/WW4lOBX0586_DaNs0Ndk3w-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/CCpL7q9FgKiuwqiJFSEv-A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/dTNAVuShDKPR3v4wnwPiKg-wide.jpg)
Простір
Усе внутрішнє будівництво проводилося з нуля і зайняло півроку. Займався проектом архітектор Олег Волосовський.
На вході гостей зустрічає символ закладу – півень, який щогодини розправляє крила та співає.
Внизу, за шафами, заховали секретний бар Артема Лебедєва. У нього можна потрапити за «чекін», який треба показати персоналу закладу.
З меню секретного бару:
Аперитиви:
Shery Shrab / 110 мл – 139 грн
Renaissance / 160 мл – 129 грн
Діжестиви
Garnet Amaro / 100 мл – 145 грн
Killer in Red / 90 мл – 112 грн
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Fhe7SuHfJ154qMMFJaxcNw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pFfVueK5RbX5N76OYLJmeg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/GHSidPikGr4DhOYEet92yQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/KsVKvnrCQhZY3XkyjxxCsw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/gDZO5o8Ng-Vx2na8gydQYw-wide.jpg)
Заклад kid-friendly, з пандусом та пеленальним столиком.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/g5UUou2Lrj1HsKq5v3bDrQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ynEWLfdg2RZxYZb23jDejQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/nyj35u1-tbSNnF0-LZ8TxA-wide.jpg)
Коментарі
Підписатись