Нове місцеPodil East India Company на Межигірській
Бар в колоніальному стилі з витриманими у бочках коктейлями
![Podil East India Company на Межигірській — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/VpB5reMvrF37XVTCclbLQQ-default.jpg)
У рубриці «Нове місце» The Village Україна традиційно розповідає про улюблені та нещодавно відкриті ресторани й бари.
Podil East India Company – перший заклад, який The Village Україна знімали для рубрики. Настав його час з’явитися на сайті.
З 26 квітня в закладі додали нове сезонне меню зі стравами Перанаканської кухні (регіон довкола Малаккської протоки), яка поєднує китайські страви та малайські спеції. Два місяці можна буде замовити, зокрема, густий холодний суп з ананасу, йогурту та чилі з яловичиною – Patchree Cold Soup – 90 грн.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/QpI1blPUy1U9lPyd88Yq-Q-wide.jpg)
Концепція
Podil East India Company – це не заклад індійської кухні. Інші слова у назві теж мають сенс, пояснюють власники закладу – Адам Ховелл та Ніна Антощенко. Зараз обов’язки розподілили так: Адам відповідає за бар і кухню, Ніна взяла на себе адміністрування.
Адам Ховелл
співвласник Podil East India Company
«По-перше – це East India Company, а по-друге – це Podil. Це означає старий торговий квартал, будівлі тут чимось нагадує Азію – низькі стелі, вузькі стелі, шумно, тісно. Ідея в тому, щоб створити подільський азійський квартал. У нас такого не було. Нас колонізували, а не ми колонізували. Це певна альтернативна історія».
Podil East India Company
Де: вулиця Межигірська, 9
Час роботи: 11:00 – 02:00
Середній чек: 250 – 300 грн
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ufERnZQIg_pnjOrA6CAK5Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/qmyVupXri2mf1b6DGv-_-A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/BBPRmJ5HDqoRFa9EauL-lA-wide.jpg)
Інтер’єр кожної кімнати відрізняється. Дизайн кімнат і позиції в меню відповідають різним регіонам – Індія, Індонезія, Малайзія. Згодом додадуть в’єтнамські теми. Географічні відмінності підкреслюють окремою для кожної кімнати музикою.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ngJhbJzmRERzHGw3Tj0SSA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/w71drEb1iMPmPnrcYWXC_g-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/aJ80piDZ5EZ3ONbc1LCn8g-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/B17NYuhC3brB-kiJEfYFQA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ZvJzgdjNcVMO-BlRBH3GBg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/w55skG3239pCAEfkmKhk6A-wide.jpg)
Ніна Антощенко
співвласниця Podil East India Company
«Червона кімната – найтемніша – в індійському стилі (прикордонна зона – Кашмір, Китай Непал). Біла кімната в колоніальному індійському стилі – багато зелені, натуральні меблі, картинки на стінах. Одну з картин нещодавно вкрали – але це невід’ємний елемент торгівельного кварталу. Третя кімната – трюм корабля – котушки від канатів слугують за столики, до музики додали скрипіння щогли, звук хвиль та крики чайок. Четверта, синя, кімната – це Індонезія».
Кухня
Меню не будуть оновлювати повністю відповідно до сезону – просто регулярно додають нові страви. Менш популярні страви замінюють на щось нове. На барі напої додаються щотижня.
«Оскільки у нас у назві є слова «Індія», то до нас приходить дуже багато «індійських експертів», які на два тижні їздили до Індії, і вони знають, як треба робити. Кажуть: «Ви з глузду з’їхали. Як може бути свинина в Індії?! Ви щось не те придумали.» Але Індія на стільки різноманітна і колоритна, що там є все», – пояснює Ніна.
Адам радить: «Я обожнюю віндалу. Це індійська страва, яке якнайкраще вписується в концепцію закладу. Назва звучить дуже по-індійськи, хоча насправді це спотворена назва португальської страви – vinho de alho («часникове вино»). Португальці привезли цю страву на Гоа. Це дуже проста страва – свинина тушена у вині та часнику. Індійські кухарі додали чилі та масалу. Зараз це вже класика».
Soto medan – страва з Індонезії. В місті Медан в цей суп додають курку, кокосове молоко, лайм, лемонграс та чилі. Його подають зі смаженим шалотом та паростками бобів.
Редакція радить Nonua pate – паштет з курячої печінки – 70 грн. Подають з імбирно-апельсиновим джемом, вимоченими у ромі родзинками та тостами.
Timorese beef stew – густий насичений суп з яловичини – 70 грн.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/L9gn_-YFaDsrfSrq2j7A_A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/QMUDZTGTcxoIvXzSqGkniw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/cllm1zjOho2rj71PWYxDxQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/VMLNKRpUhbzcjpId2wlADA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6U0xdq9vz2GYgnwTkmeBvw-wide.jpg)
Десерти
«Я хотів рисовий пудинг» – пояснює Адам. Так просто в меню з’явився класичний азійський десерт – 50 грн.
До меню додали пиріг з йогурта, кокоса, лайма та лаймового листя. Two lime pie – 60 грн.
Пізніше в меню буде морозиво.
Бар
Більшість напоїв ідуть поза меню – все не напишеш на одній карті, пояснюють в Podil East India Company. В барну карту включили паназійську класику та власні задумки. Багато коктейлів витримують в бочках.
Найпопулярніший з витриманих коктейлів – Foarth Regiment – 120 грн.
Власники радять спробувати витриманий віскі з колою. Це був експеримент. 50/50 в бочку заливається віскі з колою, додаються приправи. Напій витримується більше місяця. Виходить досить міцний напій. «Такий собі Манхеттен з післясмаком коли», – каже Адам.
В меню є українське крафтове пиво (Varvar, Правда, K&F) – 80 грн.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ef3SslY_ZcuYFr-FYsyCyg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/3T3kBAPGYmIgeavt45G5BA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/qAg7rBSt4uWDZqlD93V7TA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/J6LPPsO7U2cXbbQHJe51ww-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Ld84p-lyCN11aUX5nKDsqA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/5YYUCzsDnh5K3Psgz4e9vg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/qbe_lYssGl7B5YYFy8tJ2Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/-0ZAU5yCz9uDBUrsOM3PKg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/4L6eXKGpffyJfrrbMatFbw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/wgSbBvmipxiD1AbiHOiLWw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9_TqCF7YY1inWJ1DHOa1bg-wide.jpg)
З меню:
Закуски:
Anda Bhurji (яєчна по-індійськи) – 60 грн
Nonya Pate (паштет з курячої печінки) – 70 грн
Tartar Redang (маринована телятина) – 120 грн
Gado Gado (салат з тофу, шпинату та овочів) – 70 грн
Десерти:
Rice Pudding – 50 грн
Two Lime Pie – 60 грн
Основні страви:
Vindaloo (маринована у червоному вині свинина) – 120 грн
Pindang (тушкований судак по-малазійськи) – 110 грн
Soto medan (рисова лапша з курятиною, бобовими паростками та бульйоном) – 90 грн
Супи:
Timorese Beef Stew (густий суп з яловичини) – 70 грн
Siamese Cream Soup (тайський крем суп з цвітної капусти та кокосового молока) – 70 грн
Напої:
Jigarthanda – 120 грн
Tigers Milk №3 – 120 грн
Fourth Regiment – 120 грн
Пунш Pochayna – 120 грн
Пунш English Milk – 100 грн
Пиво (Varvar, Правда, K&F) – 80 грн
Masala Lemonade – 50 грн
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/94POpifJ_5fiHdPjExeJIg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/MF6kjBZi8g3dfwe5y0uQ_A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/yZzN7CTyZ0FwzAZ9HZPUkw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ixq-3c4l14EqFYSe6lY4RA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/KpVs6zoKlorZyYNu2Ir_GQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/zT9Mz5ZIL70lnw3vLuBPHQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/cPB57N42n54q-VQnHEvpRg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1_8rWSEv6lFKzInD-NKZAg-wide.jpg)
Коментарі
Підписатись