Нове місцеДжелато та сицилійські десерти в Panna
Італіська кухня, солодощі та морозиво на Софійській площі
![Джелато та сицилійські десерти в Panna — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/ERydxFqWbJyTdjTT-mlfug-default.jpg)
The Village Україна розповідає про нові заклади, які відкривають у місті.
На Софійській площі біля готелю InterContinental відкрили заклад з італійськими стравами, великим вибором десертів та натуральним м’яким італійським морозивом – джелато. Говоримо із співвласницею Panna Pasticceria Катериною Романчук.
Фото: Діана Андруник
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/d2H1-IOVszvzFLK24h01gg-wide.jpg)
Концепція
Концепція закладу закладена в назві: Panna – це джелатерія, пастічерія та остерія – морозиво, десерти та кухня.
Дизайн робили Юля Клименко та Олег Волосовський. Ідеї збирали власники закладу, подорожуючи по європейських джелатеріях.
У Panna два зали – Сицилія та Мілан. Є невелика тераса. Основний простір – зала з десертами та джелато.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/5YdMxG9BEs6E70CF1wdUdQ-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/K7U692pvrIllk-AmxY_G-A-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/lI-AbF3Oj88yYyungK_GVA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/tYgZ0cPfBH63Kfn4wCOdcg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/KOJJkVbPcs2uAk0sxoEV7Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/juqrgD_dfijV75B-ZOfCBg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pSjp9Anpmfk7HGkd6NCLUA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/rRI_GQT7mG2hRwpJmgQ3Gg-wide.jpg)
Основна вітрина
Перше, що ви бачите, заходячи у Panna – велика вітрина з солодощами. Зараз тут близько 80 десертів і постійно додаються нові. Можна обрати, як класичні тістечка, так і щось оригінальне від шефів – тандему кондитерів – Вінченцо (Енцо) Мантія з Італії та Людмили Миколаївни Казмирчук з Києва.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1f22OkVOMBw2qrKmwZmf5Q-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Intg9wrzPJUodALkV-2mTA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/qwjmKOCjKGpvKj8bXzt3ag-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/PpKZu4M5yKmrWJusLt95Nw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/MqOyR2fnkvEcizfW30rTxA-wide.jpg)
Особливий десерт у Panna – cицилійські канолі – хрусткі солодкі трубки з кремом з сиру рікота та з сиром маскарпоне. Ці італійські сири в основі багатьох десертів у Panna.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/LBaO59LIlH4His2RXvKbZg-wide.jpg)
Є еклери з різноманітними начинками та цукерки ручної роботи. А ще радять спробувати тістечко Три шоколади.
Нагорі вітрини стоїть печиво, приготоване на мигдальному борошні. Можна спробувати печиво з пастою грецького горіха, з фісташковою пастою, з мигдальними пластівцями та з кедровими горіхами.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9H4vGM7g0h_XnJ-CmWq36Q-wide.jpg)
Морозиво
Справа від входу – ціла вітрина морозива: сорбети, морозиво на паличці, торти та тістечка з морозива.
Далі – зона джелатерії. М’яким італійським морозивом – джелато – у Panna займається італійський майстер Сальвадоре Капеллано.
Від швидких сумішей для морозива вирішили відмовитися. Зробили ставку на природність. Натуральні смакові пасти для джелато купують в Італії.
«Всі рецептури у нас – на натуральних інгредієнтах. Можливо, наші колори не такі яксраві, як хтось звик. Тут видно, що фісташка у нас не зелена, а коричнева – така, якою вона і має бути. Це стовідсотковий горіх, сицилійська паста», – розповідає співвласниця закладу Катерина Романчук.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/XQVQYg-Y7PXKBsSEcXL9Ow-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/RIWNwz-K6rYx-FIOHT-Cmw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/hBrqJ9tVte1Knwe3C9XynA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/PQoP7Kw7I3XDRNkN2nlIkw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/zXRlcKTuMUU0abnZiQ3NjA-wide.jpg)
Джелато – м’яке морозиво, його готують за іншою рецептурою, в ньому немає кристаликів льоду. У Panna запевнять, що ризику застудитися з таким морозивом немає. «В Італії зовсім інша культура морозива. Вони на вечір, замість пива чи горішків, беруть кілограмами морозиво. Його їдять щодня. Це улюблений десерт», – пояснює співвласниця.
Важлива позиція у меню – Відро щастя – 500 грамів морозива, яке подають у відрі. Є два варіанти такого «щастя» – вершки та шоколад (195 грн) або фрукти (165 грн).
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/YswYIh_h72rZ6fR0HLza0Q-wide.jpg)
Морозиво можна спробувати в булці бріош. Кілька кульок морозива кладуть у розрізану випічку – десерт їдять як сендвіч. Можна додати шоколад. Італійський джелатерійник «мучив» кондитерів Panna цілий тиждень, поки не був задоволений результатом, отримавши бріош правильної форми.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/kHW87ui3j2aZKRE6xKWXhA-wide.jpg)
В Panna є спеціальні термо-бокси для джелато: великі коробки на 0,5-1 кілограм морозива, є менший бокс сферичної форми – на 300 грамів. Контейнер може тримати температуру 2,5-3 години.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/gHssPkMdCcdfPs9ua7NgwA-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/YUVeBquzGj7NZ_JQsfAXgA-wide.jpg)
Меню
Формат остерії передбачає відсутність накрохмалених скатертин, це така собі «таверна», каже співвласниця. Меню невелике.
Сніданки замовляють весь день – можна обрати каші, страви з яєць або спеціальні сети.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Dv5xPhSy9b7vsmsMSBCisw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/tYgZ0cPfBH63Kfn4wCOdcg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/G0lCXhTKyN_arwcL7X1qkw-wide.jpg)
Classico: корнето або горіхове печиво біскотті, еспресо та апельсинвоий фреш – 105 грн.
Deliciozo: сири горгонзола та азіаго, ковбаса мортадела, горішки, овочі гриль та грісіні з прошуто – 160 грн.
Grande (великий сет для двох): яєшня з сиром скаморца, м’ясні делікатеси, сири азіаго та толеджіо, салат з моцарелою, руколою та томатами чері, в’ялен томати, оливки, фокача,
грісіні з прошуто – 340 грн
Особливий сніданок – традиційні італійські оладки фрітелле з морозивом на паличці – 65-120 грн.
В меню лише один варіант піци – велика піца (900 гр), розділена на дві частини – класична маргарита та прошуто з грибами – 275 грн.
Усю пасту в Panna роблять вручну. Соус для пасти карбонара (85 грн) тут готують за римським рецептом – соус роблять на яєчних жовтках, а не на вершках.
Варто спробувати аранчіні (95 грн) – італійську вуличну їжу – рисові кульки з соусами бешамель чи болоньєзе. Аранчіні подають з салатом з томатів, руколи, шпинату та пармезану.
Є дитяче меню. Для малюків зібрали 3 коробки з іграшками – для різних вікових категорій.
Магазин
В Panna є магазин з італійськими продуктами. Пропонують сицилійську фокачу, яка більше нагаду пиріг – з помідорами чері та крупною сіллю, з сиром ґорґонзола та грецькими горіхами, з розмарином та сіллю, з грушею та сиром.
Є ґрісіні – з в’яленими томатами та з кунжутом. На вітрині – печиво і шоколад.
В магазині пропонуватимуть консервовані томати у банках та приготований у Panna соус песто.
Плани
У планах відкриття інших закладів мережі, але вже у менших форматах – у торгових центрах відкриватимуть джелатерії чи пастічерії.
Більше уваги приділятимуть зоні магазину. Розширюватимуть асортимент – додадуть прошуто та італійські сири.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/EbFtl3UK-RLt10AHlilImw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/EFuSs2_60d6Oe1j6cg8dng-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/xkAiNA2lXlMdJmTxl0D-qw-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/LLByIlTZ9rRlx1K_HQ5hSg-wide.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/KuRLbcn038Yx4LSu9UrVWg-wide.jpg)
З меню:
Аранчіні – 95 грн
Смажене курча – 235 грн
Смажені у фритюрі кальмари – 235 грн
Класичне різото з білими грибами – 85 грн
Домашні равіолі зі шпинатом, рікотою, шавлією
та мускатним горіхом – 75 грн
Фірмава піца Grande – 275 грн
Супи
Гарбузовий – 25 грн
Нутовий – 95 грн
Соте (мідії у томатному соусі) – 155 грн
Салати
Капрезе (моцарела, томати, песто, базилік) – 165 грн
Пера (маринована груша, горгондзола,
рукола та грецькі горіхи) – 85 грн
Ростбіф (яловичина, пармезан, салат, рукола, чері) – 95 грн
Маре (креветки, рукола, часниковий соус) – 125 грн
Паста
Спагеті карбонара – 85 грн
Спагеті з морепродуктами – 195 грн
Фузілі з домашнім песто та пармезаном – 75 грн
Лазанья болоньєзе – 135 грн
Десерти
Тірамісу – 85 грн
Панакота – 65 грн
Тортина ді мела (теплий фондан з яблуками та апельсинами) – 85 грн
Морозиво
Відро щастя – 165-195 грн
Коментарі
Підписатись