Нове місце«Тайский Привет»: міське кафе з кухнею Таїланду біля Золотих воріт
Том-ям і «П’яна локшина» від власників закладів «Китайский Привет» і «Вьетнамский Привет»
![«Тайский Привет»: міське кафе з кухнею Таїланду біля Золотих воріт — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/UqGIASDB-goGNrCvYnRvTA-default.jpg)
«Тайский Привет» – це новий заклад Міші та Даші Кацуріних, власників форматів «Китайский Привет» і «Вьетнамский Привет». Формат називають «першим в Україні закладом, що спеціалізується на тайській кухні». Міське кафе розташували на розі Чеховського провулку та вулиці Гончара. Відкриття відбулося 13 листопада.
Фото: Марго Дідіченко
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Концепція
«Тайский Привет» – це міське кафе з кухнею Таїланду, яке відкрили засновники закладів «Китайский Привет» і «Вьетнамский Привет» Міша і Даша Кацуріни. У кафе пропонують страви з різних регіонів країни у Південно-Східній Азії. «У Таїланді відчувається вплив і Китаю, і Індії. До того ж країна сусідить з Малайзією, М’янмою і Камбоджею. У кожному районі – свої страви і своє змішування культур», – розповідає шеф-кухар закладу Антон Васильєв.
«Ми неодноразово були в Таїланді, а в процесі підготовки до відкриття п’ять разів за пів року з’їздили в країну. Ми проїхали Таїланд від Чіанграю до самого півдня і пройшли сотні стажувань – на ринках, у родинах, у ресторанах», – розповідає засновник Кацурін. Додає, що команда запросила з Таїланду бренд-шефа Ча та його помічника Чакіта. Ча до цього працював шефом тайського ресторану в малайзійському Куала-Лумпурі, але є представником північно-східного регіону Ісан, своєю чергою, Чакіт представляє Бангкок. Тож у меню хотіли показати різні частини країни, а не лише запропонувати відомі туристам том-ям і пад-тай, кажуть у закладі.
«Тайский Привет»
Де: м. Київ, Чеховський провулок, 2/48
Коли: 10:00-23:00
Телефон: 050 845 55 05
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pnQafeSsQSUFNvxXhlzVQA.jpg)
Локація
Приміщення для кафе «Тайский Привет» знайшли на першому поверсі житлового будинку на Чеховському провулку, що з’єднує вулиці Гончара та Бульварно-Кудрявську. Це колишнє відділення «Ощадбанку», фронтальна частина якого виходить на сквер імені Чкалова. «Часто звертав увагу на це приміщення. Якось тут з’явилося оголошення про оренду, я подзвонив і винайняв його – ось так просто», – розповідає Міша Кацурін, перший заклад якого «Китайский Привет» розташований неподалік, на вулиці Франка.
Додає, що йому з дружиною дуже подобається район навколо Золотих воріт: «Хочеться всі наші заклади концентрувати тут і нікуди звідси не йти. Можливо, з погляду бізнесу було б доцільніше розкидати їх по районах. Але це не тільки про бізнес – нам тут дуже добре».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/dHhzAEXTKjC_q6qOe65LlA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Z5IcErzQoCmL5s6ps_USVg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/N7goP4Uup1pQ19wSoXo4rg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/0z2rm1yBlkjpdrqrgbhyWQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pSJ5SW2JrAShLs1P-3NSUQ.jpg)
Біля входу гостей закладу «Тайский Привет» зустрічає велика яскрава фігура тигра, яку для кафе привезли з Таїланду. «У нас було конкретне завдання – знайти найбільш кумедного тайського тигра. Нам здається, що це найкращий зразок, ми одразу в нього закохалися», – розповідає Кацурін про фігуру вагою 700 кілограмів. Дерев’яні двері, столи з червоним тайським деревом в основі, скульптури бірманських божеств, для вивезення яких із країни були потрібні окремі ліцензії – продовжує екскурсію кафе Кацурін. Доповнили тайський декор вінтажними стільцями з Парижа та вентиляторами 20-х років ХХ століття від General Electric на стелі. Відповідала за приміщення команда Balbek Bureau, архітектор Слава Балбек під час підготовки проєкту відвідував Таїланд разом із власниками.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/EEoXqQ-JNlTm3SjLEQc54Q.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9T2ZNQActwNNJJ6PyMpYAg.jpg)
На одній зі стін висловили пошану королю Таїланду Рамі IX, повісивши його портрети. На стіні поряд – постери, які також привезли з Бангкока. Ще один декоративний елемент – неоновий напис тайською, який приблизно перекладається як «не парся». «Тайці живуть з цією концепцією, тому вони досить щасливі хлопці», – каже Кацурін.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/YFvv4n5UgyuO66st0Yo2Eg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/bVG_9BknENGmDzuSP1fENQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/OCZL-JjwScOxEipBGVxkzg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Ve3fto5mbueptQBTgeAXYA.jpg)
Окрім простору на 71 посадкове місце, у «Тайский Привет» облаштували дві кабіни, де проводять масаж дві майстрині з Таїланду. Це спільний проєкт закладу та мережі салонів Wai Thai. «Нам допомогли привезти правильних сертифікованих фахівців наші партнери. Тож можна розслабитися, поки чекаєте на замовлення», – пояснює Кацурін. Зокрема, пропонують масаж шийної зони, рук і ніг – від 10 до 30 хв і від 150 до 450 гривень. Послуга за 450 гривень – це масаж у чотири руки від двох майстринь, додають у закладі.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/KPidI3Xqhb8z8ziDEtm_9Q.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1tmpse2t8QO4W1samOQBRw.jpg)
Кухня та бар
«Це перший тайський ресторан у Києві та в Україні загалом, тому ми відчуваємо на собі відповідальність – ознайомити людей з цілою кухнею», – розповідає шеф-кухар «Тайский Привет» Антон Васильєв. Упродовж пів року Васильєв із дружиною жив на Балі, але погодився на пропозицію Кацуріна повернутися до України.
«Наше завдання – зробити так, щоб було по-справжньому, по-тайськи, але водночас доступно», – розповідає шеф «Тайский Привет». Додає, що обрати кілька десятків страв з усього різноманіття багатьох кухонь Таїланду було непросто, а в останні кілька тижнів перед запуском меню вирішили скоротити на 30%. Зрештою акцент зробили на кілька страв із більшості регіонів країни.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/dsApgEt4eyvZ073IWwet3g.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/kpgpfR541JhpwhSa1OnXNQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/gLRfq9LvTOvrxaiIXC9oag.jpg)
У кафе визнають, що не могли не адаптувати гостроту тайських страв, але завдяки співпраці з кухарями із Таїланду намагалися відтворити рецепти максимально автентично. Наприклад, чи не найбільш відому страву країни, кисло-гострий суп том-ям, пропонують у двох варіантах: «Туристичний том-ям» (290/430 грн) і «Справжній том-ям» (245/365 грн). «Можна замовити і той, до якого звикли туристи на Пхі-Пхі та в Бангкоку, і той, які наші кухарі готують для себе вдома», – каже Кацурін.
Рецепт ще одного супу, традиційної страви з регіону Ісан, засновникам довелося купувати у місцевого кухаря. «Сторгувалися за 16 доларів», – сміється Кацурін. Подають ісанський суп (130 грн) з куркою гриль.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1i1u9Nbr8rFqnK538R6gXg.jpg)
У «Тайский Привет» звертають увагу на дві особливі позиції. По-перше, це «П’яна локшина» (175 грн) – рецепт шеф-кухарки Джай Фай, засновниці першого стритфуду в Бангкоку, який відзначили зіркою Michelin і висвітлили в документальному серіалі «Стритфуд» на Netflix. Широку рисову локшину подають з креветками, кальмарами, пастою з часнику та чилі, а також тайським базиліком. По-друге – «Као Ка Му» (170 грн), це томлена свиняча нога з рисом і яйцем, яку готує популярна тайська кухарка «Жінка у капелюсі». «Вдалося повторити баланс смаків разу з п’ятого», – визнає шеф Васильєв.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/5R2a8q37GGXCw5cqAI6UzQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/_gkgGJLcPHbMPka3AoOAmA.jpg)
З меню:
Том-кха – 235/360 грн
Тайський омлет із м’ясом краба – 270 грн
Смажений рис із куркою чи креветками – 95/145 грн
Пад-тай – 135 грн
Курка зі смаженим кеш’ю і соєвим соусом – 140 грн
Салат із копченими баклажанами – 140 грн
Тартар із тунця – 255 грн
Курячі крильця в тайському стилі – 120 грн
Королівський краб із чорним перцем – 720 грн
Також у кафе пропонують салати (135-255 грн), страви у воку (135-720 грн), «Смажені страви і снеки» (120-275 грн), «Страви на вугіллі чи грилі» (120-395 грн) і три види карі (165-200 грн). Окрім того, сніданки подають протягом усього дня. Наприклад, солона рисова каша з імбиром, яйцем і мітболами під назвою «Джок» (95 грн), яку Кацурін називає альтернативою звичним сніданкам на зразок вівсянки, «тайська шакшука» «Тайшука» (135 грн) і «Великий сніданок» (180 грн) з круасаном, фруктами та кокосовим соусом.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/m4cMhY4QXLu2ZaYRel2mcw.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/UM_taI_FtuLcV_PyonlZMA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/hUS-fYlNKXqKPkk6dnviWw.jpg)
Серед десертів – панакота з кокосовою згущенкою (95 грн), кокосове морозиво (105 грн), шоколадний пудинг з кокосовою стружкою та фруктами (155 грн) і манго з липким рисом (195 грн).
До страв у закладі подають кілька тайських напоїв, які раніше не були представлені в Україні: пиво Singha (115 грн), дикорослий (65/75 грн) та натурально ароматизований (310 грн) чаї Monsoon. Ще у коктейльній карті сім авторських тайських напоїв – від «Май Тай» (160 грн) до «Скутер Хонда» (180 грн) на саке, настояному на листі лайма. «На жаль, поки не вдалося привезти рисове віскі, але ми це обов’язково зробимо», – додає Кацурін. Також в асортименті натуральні та органічні вина від Frank Wines, goodwine та Roots. З повним меню можна ознайомитися в Instagram.
Фото: Марго Дідіченко
Коментарі
Підписатись